View from Kettenbrückengasse towards Wienzeile

You are here:

Buszos belépési szabályok

Deutsch English Français Italiano

Español Polski Česky


Buszparkolóhelyek 
Fizető autóbuszparkolóhelyeken megengedett az utasok ki- és beszállítása – maximum 30 perces tartózkodás mellett. Fontos, hogy a parkolóőr egyértelműen felismerje, hogy csak ki- és beszállítás céljából tartózkodik a parkolóban. A parkolás mindig fizetésköteles (nincs időtolerancia). Parkolójegyet a parkolókban található automatáknál válthat.

Utasok kiszállítása 
Az utasok kiszállítása után a buszt azonnal tovább kell indítani. Az érvényes szabályok megszegése rendőrségi bírságot von maga után.

Buszok elvontatása 
A forgalmat akadályozva parkoló autóbuszokat eltávolíthatjuk vagy kerékbilinccsel lezárhatjuk, pl. ha be- és kiszállóhelyen parkolt. Kerékbilincs esetében várja meg a következő rendőri szemlét. Amennyiben a buszt elvontatták, forduljon a 48-as Városi Tanácsi Osztályhoz (Magistrat), tel: +43 1 76043 (naponta 0-24 óráig).

A motort kérjük állítsa le – éjszakázás nem megengedett
Parkolás ideje alatt az autóbusz motorját kérjük állítsa le. Autóbuszban való éjszakázás Bécs teljes területén kempingek és magántelkek kivételével tilos.

Éjszakai buszparkolási tilalom 22-6 óráig
Autóbuszok nem parkolhatnak lakóházakhoz 25 méternél közelebbi távolságban (a kivételeket táblák jelzik). A legközelebbi éjszakai parkolók után érdeklődjön bécsi szállodájában.

Rövididős parkolózónák (Kurzparkzonen) 
Itt az első perctől parkolójegyre van szükség (helyezze kitöltve a szélvédő mögé). A rövididős parkolózónákat csak az adott kerület behajtásánál kihelyezett táblák jelzik. Az érvényesség napját és a parkolás megengedett időtartamát megtalálja a táblákon ill. a Vienna Tourist Board Rövididős Parkolózónák prospektusában. Rövididős parkolójegyeket (Kurzparkscheine) dohányboltokban, trafikokban (Tabak Trafik), benzinkutakon és a Wiener Linien-nél (közlekedési vállalat) vásárolhat.

Egész éves autóbusz-zóna – a városközpont megközelítése 
A behajtás a Ringstrasse és Franz-Josefs-Kai közé eső szakaszra vendégek be- és kiszállítása céljából mindig lehetséges, azonban csakis érvényes behajtási engedéllyel. Ezt a behajtási engedélyt az Ön által megközelíteni kívánt, zónán belül található célponttól (szálloda/ rendezvényhelyszín/étterem) igényelheti. Kérjük, forduljon közvetlenül ahhoz a szolgáltatóhoz. Buszok díjköteles parkolása a városközpont körül: lásd a részletes listán.

Autóbusz-zóna – Különszabály 
Behajtási tilalom van érvényben autóbuszok számára – érvényes autóbusz behajtási jegy kivételével – a 4 adventi szombaton és kivételes alkalmakkor (ld. www.bus.vienna.info) az 1, 6, 7, 8. és 9. kerületekben.

Rendeljen autóbusz behajtási jegyet:

Hotel Card Event Card Transfer Card

A bécsi nemzetközi repülőtér megközelítése 
A bécsi nemzetközi repülőtér különbuszos megközelítésésével kapcsolatos információkat.