Vienna Media News

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Bécs sajtóinformáció – 2020. december Egy koncert millióknak

2021. január 1-én a Bécsi Zeneegylet Aranytermében Riccardo Muti áll majd a karmesteri pulpituson és vezeti a világ talán leghíresebb koncertjét – a koronavírus-járvány idején is, ezúttal közönség nélkül. „Nemzetközi szinten lehetetlen lenne, hogy a koncertet ne tartsuk meg” – hangsúlyozta a Bécsi Filharmonikusok elnöke, Daniel Forschauer az Osztrák Rádiónak (ORF) adott interjújában. Az előadás világszerte 40 millió nézőhöz jut el. „A koncert számomra üzenet a világnak.” A programon, amely már 2020 februárjában elkészült és amely a Strauss-dinasztiára fókuszál, nem változtatnak.

Újdonság lesz ugyanakkor a lehetőség, hogy a nézők a világ minden tájáról élőben tapsolhatnak a Bécsi Filharmonkusoknak 2021. január 1-én. Az online regisztrációt követően, a www.mynewyearsconcert.com oldalon keresztül küldött tapsot élőben bejátsszák a koncerten a Bécsi Zeneegylet Aranytermében, és az ORF-közvetítésben is hallható lesz majd.

Riccardo Mutival egy olyan karmester vezényli a 2021-es újévi koncertet, akinek a Bécsi Filharmonikusokkal közös munkája több évtizedet ölel át. Muti 1993, 1997, 2000, 2004 és 2018 után immár hatodik alkalommal vezényli ezt a különleges koncertélményt. A Strauß-dinasztia és kortársainak gazdag repertoárjából származó művek által fémjelzett vidám, ugyanakkor meghitt zenei programot több mint 90 országban, több mint 50 millió nézőnek közvetítik majd.

Az Aranyterem (Goldener Saal) nemcsak a világ egyik legszebb, de akusztikus szempontból is az egyik legjobb terme. A historizáló stílusban épített zenei szentélyt az újévi koncertre csodás virágdekorációval díszítik fel.

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364