Vienna Media News

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Bécs sajtóinformáció – 2020. ősz és tél Bécs ismét életre kel

Gazdag kulturális kínálatának és nagyszerű látnivalóinak, vonzó éttermeinek és szép szállodáinak köszönhetően Bécsbe mindig megéri ellátogatni. Bécs a koronavírus okozta helyzetben is magas biztonsági és higiéniai standardokkal rendelkező úti célként várja a vendégeket. A legfrissebb visszaigazolást erről 2020. június elején szállította az European Best Destination utazási portál, amely Bécset azon kevés nagyváros egyikeként sorolta a 20 legbiztonságosabb úti cél közé, amelyeket a legkevésbé érintett a koronavírus-járvány, amelyek megfelelő biztonsági intézkedéseket hoztak és megfelelő egészségügyi infrastruktúrával rendelkeznek.

Bécs kedvelt úti célként már kezdettől fogva szigorú biztonsági és higiéniai előírásokat határozott meg a szálláshelyek számára. Most már egy önálló védjegy is létezik Safe Stay néven, amelyet a Bécsi Gazdasági Kamara dolgozott ki a Bécsi Turisztikai Hivatallal közösen. Egy kijelölt Covid-19 megbízott, valamint az alkalmazottak rendszeres tesztelése csak két példa a számtalan intézkedés közül.

Egy teljeskörű intézkedéscsomag gondoskodik arról, hogy a vendégek a védjeggyel rendelkező szállodákban (ezt a hotel bejáratánál kihelyezett címke mutatja) nyugodtan pihenhessenek. Emellett Bécs az Utazási és Turisztikai Világtanács (World Travel & Tourism Council – WTTC) Safe Travels (Biztonságos Utazás) kezdeményezésének is tagja. A WTTC a nemzetközi utazási és turisztikai szakma legfőbb fóruma, amely a turizmus fenntartható és integrált növekedésén fáradozik. A Safe Travels védjegyet a WTTC többek között a világtanács tagjainak, valamint egészségügyi szakértők és az UNWTO (Turisztikai Világszervezet) közreműködésével alkotta meg, a turisztikai és utazási szektor első globális biztonsági védjegyeként a Covid-19 hatásainak leküzdésére. A Bécsi Turisztikai Hivatal, valamint mindhárom bécsi turisztikai infópont rendelkezik a Safe Travels védjeggyel.

A csodálatos bécsi múzeumok a kényszerű szünetet követően már nem csak virtuálisan járhatók be: újra nyitva állnak a látogatók előtt, a tervezett kiállításokat pedig későbbre halasztották, illetve meghosszabbították. A múzeumokban meghatározott biztonsági intézkedések és előírások továbbra is érvényben vannak, ilyen például a szájmaszk viselése, továbbá a legalább másfél méteres távolság tartása minden olyan személytől, akikkel nem egy háztartásban élünk. A múzeumok emellett növelték a takarítások gyakoriságát és fertőtlenítőszert is a vendégek rendelkezésére bocsátanak. Aki előre megvásárolja a belépőjegyet online, az megspórolhatja a kasszánál történő sorbaállást. A helyszínen természetesen érintésmentes fizetésre is lehetőség nyílik. Bécs a zene fővárosaként is új életre kel. Az elmúlt hónapok virtuális zenei élményei után végre élő koncerteket is szerveznek, természetesen az érvényben lévő biztonsági és higiéniai előírások betartása mellett.

Elérkezett az idő arra is, hogy az év zenei régensét ünnepeljük: Ludwig van Beethoven Bécsben találta meg otthonát és alkotóműhelyét, így legtöbb művének az ősbemutatójára is itt került sor. A zseniális zeneszerzőnek 2020-ban, születésének 250. évfordulóján számos kiállítást szentelnek, amelyek életének és alkotói munkásságának számos részletét megvilágítják.
(https://www.wien.info/en/music-stage-shows/beethoven-2020/beethoven-exhibitions)

Amikor 2020 májusának végén ismét mozgásba lendült a Práterben az óriáskerék, eldördült a startpisztoly a bécsi látnivalók számára is. A Schönbrunni kastély és az állatkert, a Tenger Háza, a Spanyol Lovasiskola, a Duna-torony és számos további látnivaló nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A bécsi szállodák is ismét várják a vendégeket (a foglalható szálláshelyek és speciális ajánlatok listája: https://b2b.wien.info/en/travelindustry/vienna-open-now/open-hotels). A ötcsillagos luxushotelektől a kedvező árú szálláshelyekig, a tradicionális palotáktól a vadonatúj hostelekig minden Bécsbe látogató megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Néhány tipp: Bécsben nemcsak múzeumokban és képtárakban lehet részünk kulturális élményekben, hanem szállodákban is (https://www.wien.info/en/sightseeing/viennaopennow/art-hotels-in-vienna). Bécsben a természetben, vízparton vagy a hegyen található szállodákban, de még egy kastélyban is megszállhatnak a vendégek. (https://www.wien.info/en/sightseeing/viennaopennow/hotels-short-trip-vienna). Zenét hallgatni vagy saját magunk előállítani: a bécsi szállodákban erre is lehetőségünk nyílik. (https://www.wien.info/en/music-stage-shows/live-musik-im-hotel). Néhány szállás a divatos vintage hangulatra esküszik (https://www.wien.info/en/sightseeing/viennaopennow/vintage-design-hotels). A bécsi szállodák tortái és süteményei tökéletes ajándékok. (https://www.wien.info/hu/shopping-wining-dining/viennese-cuisine/hotel-cakes).

Legyen szó finom éttermekről (https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/restaurants/gourmet-restaurants), hangulatos vendéglőkről (https://www.wien.info/hu/shopping-wining-dining/viennese-cuisine/beisl), szellős kerthelyiségekről (https://www.wien.info/hu/shopping-wining-dining/restaurants/sidewalk-cafes) vagy otthonos kávéházakról (https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/coffeehouses): 2020. május közepétől a bécsi vendéglátóhelyek újra nyitva tartanak, jelenleg hajnali 1 órakor van záróra.

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364