Bécs sajtóinformáció – 2020. ősz és tél Újdonságok a bécsi gasztronómiából


Bécsben egy új múzeumnak természetesen egy új vendéglátóhelyre is szüksége van. A 2020. május végén megnyitott Albertina modern, Bécs legújabb kortárs művészeti múzeuma a terasszal is rendelkező Ludwig & Adele Cafénak köszönhetően egy olyan múzeumi kávézóval gazdagodott, amely a hétvégéken ideális helyszín egy brunch-ra. Szép idő esetén akár a Karlsplatzra nyíló teraszon is helyet foglalhatnak a vendégek.

Az 1. kerületben található Dino’s Apothecary bár az 1970-es évek amerikai bárjai előtt tiszteleg cseresznyefa- és sárgaréz-enteriőrrel. A tanult gyógyszerész és többszörösen kitüntetett bármixer által vezetett bár a klasszikusok italok mellett olyan különleges kreációkkal is büszkélkedhet, mint a saját készítésű tonik vagy a tafelspitz (azaz a bécsi főtt marhafartő) italként történő interpretációja. A minőségi koktélkultúra mellett kötelezte el magát a városközpontban, a Bäckerstraßéban található Kleinod Prunckstück bár is. A berendezés az amerikai bárok hagyományait őrzi, a nyitásra pedig 30 új italt alkottak a tulajdonosok.

Noble Savage néven nyitottak meg egy kis éttermet a belvárosban, kifejezetten kísérletező kedvű konyhával. Minőségi és lehetőség szerint regionális hozzávalók jelentik az alapot, amelyekből ambiciózus és meglepő ételek születnek. Az 1. kerületben, a meglepően nyugodt fekvésű Heiligenkreuzerhof bejáratánál nyitották meg a Boxwood éttermet. A kínálatban elsősorban osztrák ételek szerepelnek és a konyha nagy hangsúlyt fektet az alapanyagok minőségére és származási helyére.

A 2. kerületben, a Paterstraßéban található Dogenhof kulináris koncepciója a közvetlenül mellette található Supersense étteremtől származik és legalább annyira szokatlan is. A nyitott tűzhellyel és kemencével is rendelkező konyha az étterem közepén található, a kínálatban „igazán jó ételek és italok szerepelnek”. Külön bónusz jár a helyszínért: a Supersense és a Dogenhof étterem egyaránt egy olyan épületben található, amely a velencei Palazzo Ca’ d’Oro mintájára készült. Szintén nagyszerű helyen található a Sperling im Augarten, mégpedig a barokk Augarten kastélyban, amely az azonos nevű porcelánmanufaktúrának és múzeumnak is otthont ad. Az ízletes ételeket szép idő esetén a csodás és tágas kerthelyiségben is elfogyaszthatják a vendégek.

Egy további különleges újranyitás egy igazán nem mindennapi bécsi helyszínen: a Belvedere 21 újjáalakította a bárját. A puha, sötétkék fotelekkel és túldimenzionált állólámpákkal berendezett Lucy Bar longdrinkeket, koktélokat és ízletes snackeket kínál. A Karl Schwanzer építész által az 1958-as Brüsszeli Világkiállításra tervezett épületben az osztrák és nemzetközi kortárs művészet, film és zene is helyet kapott.

Az új Schlawiener a 4. kerületben modern vendéglőként tekint magára. A kedvelt Freihaus-negyedben található étteremben bécsi konyha működik, helyenként egy kis ázsiai tónussal. A 6. kerületben, a Naschmarkt közelében található Beethoven boutiquehotel egy saját bárt nyitott. Az építész, Gregor Eichinger által tervezett Bar Lvdwig a tradicionális bárkultúra és a kortárs dizájn meglepően hangulatos és merész kombinációját alkotja. A szintén a 6. kerületben, egy egykori légvédelmi toronyban található Tenger Háza étteremmé alakította át a padlását. A 360° Ocean Sky az ízletes fogások mellett nagyszerű kilátást is kínál Bécsre.

Az Adlerhof a Burggasséban egy legendás, sokáig működő bécsi vendéglő újjáélesztett változata. A divatos üzleteiről és éttermeiről ismert 7. kerülethez illően az újragondolt lokál egy vendéglő, kávézó, bár és szatócsbolt konglomerátumaként nyitott meg számtalan érdekes retró dologgal.

Az elővárosi Währing kerületben található Berger & Lohn a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend. A stílusos és művészi enteriőrben klasszikus bécsi ételeket kínálnak egy kis olasz és párizsi felhanggal. 

A Dunán túl, a 22. kerületben található új Brunchhouse am Irissee étteremben csütörtöktől vasárnapig nagyszerű és változatos villásreggelik kaphatóak a világ különböző tájairól: a kínálat a bécsi reggelitől (sonka, tojás, zsemle, lekvár), New Yorkon át (füstölt lazac, avokadó) egészen Alexandriáig terjed (falafel és társai). Varázslatos a környezet is, az étterem egy tó partján, a Duna-parkban található Korea Kultúrházban kapott helyett.

A Covid-19-intézkedések miatt az éttermek helykínálata korlátozott lehet, ezért mindenképp ajánlott asztalt foglalni!

Kapcsolat:

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links