Bécs sajtóinformáció – 2020. december A Vienna Showcase bejárja a bécsi múzeumokat


Virtuális túrák Bécs művészeti és kulturális kínálatának aktuális fénypontjaihoz: a Bécsi Turisztikai Hivatal új digitális eseménye, a Vienna Showcase mindezt járványidőszakban is lehetővé teszi. A nemzetközi újságírókból és turisztikai szakemberekből álló közönségnek 2020. december 4-én, a Sigmund Freud Múzeumban tartották az új livestream-sorozat legújabb epizódját. A Sigmund Freud Múzeumból közvetített VIENNA SHOWCASE egyidejűleg a Bécsi Turisztikai Hivatal hivatalos hozzájárulása is volt a kortárs művészetek legfontosabb nemzeti kiállításának számító Art Baselhez (Art Basel OVR: Miami Beach), ami a honlapján keresztül élőben adta az eseményt. Az igazgatónő, Monika Pessler által tartott digitális tárlatvezetés során bemutatták a 2020 nyarán újranyitott és teljesen felújított Sigmund Freud Múzeumot (Berggasse 19), ezt pedig egy pódiumbeszélgetés követte a múzeum könyvtárában, a művészet, terápia és mentális egészség témakörében.

A Vienna Showcase pilótaprojektjére 2020 júliusában került sor a Leopold Múzeumban, kizárólag a kínai piacra korlátozva. Az első globális közvetítést 2020. október 5-én tartották a Kunsthistorisches Museum Beethoven moves című kiállításáról. Az Amerikai Egyesült Államoktól Európán át egészen Indiáig több mint 150 újságíró és turisztikai szakember követte figyelemmel az online közvetítést. A vendégeket Sabine Haag, a Kunsthistorisches Museum igazgatója, valamint Norbert Kettner, a Bécsi Turisztikai Hivatal igazgatója köszöntötte – ezután Jasper Sharp, a kiállítás társkurátora vezette végig a nézőket a kiállításon. A 2021. január 24-ig látható kiállítással a bécsi múzeum Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg a zeneszerző születésének 250. évfordulójának alkalmából. 2021 februárjára már a Vienna Showcase újabb epizódját is tervezik, mégpedig a kortárs művészetek új bécsi múzeumából, az Albertina modernből.

A Vienna Showcase epizódjait a nemzetközi sajtó és turisztikai szakma számára tartott exkluzív bemutatót követően elérhetővé teszik a Vienna Expert Club International tagjainak is – a Bécsi Turisztikai Hivatal több mint 20 000 tagot számláló nemzetközi B2B-platformja több mint 17 ország újságíróit és turisztikai szakembereit éri el. Amióta az utazási korlátozások és a törölt repülőjáratok elvágták Bécset a legfontosabb küldőországoktól, a turisztikai hivatal áthelyezte akciói egy részét az online térbe. A Vienna Showcase élő közvetítés-sorozat egyike azon marketingaktivitásoknak, amellyel Bécs megpróbál továbbra is megragadni az emberek emlékezetében. „Normális esetben minden második nap megrendezésre került valahol a világban a Bécsi Turisztikai Hivatal egy-egy rendezvénye, most pedig livestream segítségével tartjuk a kapcsolatot a vendégeinkkel és a partnereinkkel” – hangsúlyozza Norbert Kettner, a Bécsi Turisztikai Hivatal igazgatója. „Ismerjük a képek erejét és azt is tudjuk, milyen fontos most megmutatni a világnak, hogy Bécsben az aktuális helyzet ellenére is aktív kulturális élet folyik – és ez a járványt követően is így lesz. Továbbra is dolgozunk Bécs látogatógazdaságán (Visitor Economy) és reméljük, hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.”

Kapcsolat:

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links