Vienna Media News

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Bécs sajtóinformáció – 2020. ősz és tél 2020. ősz: ennyi művészet egyetlen városban

A curated by tízéves fennállása alatt a kortárs művészet egyik legjelentősebb fesztiváljává nőtte ki magát: a fesztivál keretén belül nemzetközi kurátorokat hívnak meg, hogy válogatott bécsi galériákkal dolgozzanak együtt. Az esemény időközben kedvelt kapcsolat- és hálózatépítési platformmá vált, valamint új lehetőségeket is nyit a galériák számára.

A Parallel Vienna egy művészeti vásár, egy kiállítási helyszín és egy művészstúdió hibridjeként határozza meg magát. A bécsi művészeti esemény, mint arra a neve is utal, a viennacontemporary művészeti vásárral egy időben kerül megrendezésre. A fiatal és már befutott művészeket egyaránt felvonultató eseményt olyan különleges helyszíneken rendezik, mint például egy üresen álló ingatlan. A változatos keretprogramok között találni vitaesteket, performance-okat, koncerteket és klubesteket.

Ausztria nemzetközi művészeti vására, a viennacontemporary híres galériák és a művészvilág feltörekvő újoncait, valamint befutott nagyságait gyűjti össze a Marx-csarnokba. Az esemény kelet- és közép-európai fókusza Bécset egy hétre a kortárs művészeti élet középpontjává varázsolja. 2019-ben 26 országból összesen 110 galéria és intézmény vett részt a vásáron, amelyre mintegy 30 000 látogató volt kíváncsi.

A dizájn szerelmesei a Bécsi Dizájn Héten (Vienna Design Week) garantáltan megtalálhatják a számításaikat. A kedvelt fesztivál ambiciózus és változatos programmal (prezentációk, filmek, beszélgetések, események, installációk, vezetések és partik) csábít izgalmas felfedezőtúrára a dizájn világába. A Bécsi Dizájn Hét központi kerülete idén a 12. kerület és ezúttal Svájc a vendégország.

A Fair for Art Vienna művészeti vásár a Tudományok Aulájában (Wiener Aula der Wissenschaften) mutat be kortárs művészeti alkotásokat, festményeket az elmúlt évszázadból, valamint mesterműveket az antiktól egészen az art décóig.

A bécsi kultúrősz a minden évben a Bécsi Hofburgban megrendezésre kerülő Art&Antique művészeti, dizájn és antik vásárral folytatódik. Csaknem 50 hazai és nemzetközi műkereskedő és galéria mutatja be és értékesíti műtárgyait az antiktól egészen napjainkig.

A Bécsi Művészeti Hét (Vienna Art Week) alkalmával a város egy héten át a világ legkülönbözőbb tájáról érkező műkedvelők és szakértők Mekkájává változik. A programok között találhatók kiállítások, pódiumbeszélgetések, előadások, művészbeszélgetések, speciális vezetések, installációk, intervenciók és performance-ok.

Az Open House Wien idegenvezetései különleges oldaláról mutatják be a várost: régi épületek és kortárs építmények, építészetileg értékes irodák és ipari létesítmények, lakóházak, sőt még magánlakások is szerepelnek a programban. 2020-ban az esemény szünetet tart és helyette egy Világméretű Online Fesztivált (Worldwide Online Festival) szervez 48 órányi izgalmas építészeti tartalommal a világ legkülönbözőbb tájairól.

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364