Informare de presă Viena – 02/2019 EuroPride 2019 la Viena


Între 1 și 16 iunie 2019, în cadrul EuroPride 2019 la Viena, se vor organiza o serie de evenimente culturale, de informare, de dezbateri, precum și petreceri în cinstea egalității și a toleranței și împotriva homofobiei și excluderii. Multiple evenimente au fost deja anunțate: astfel că se vor organiza EuroPride Run, Pride Beach, o zi de pride la zoo, tururi pride ghidate prin muzeele din Viena, seri de film, precum și o zi de pride la piscina Schönbrunn (Schönbrunnerbad).

Pride Village din Piața Primăriei (Rathausplatz) va deveni centrul comunității EuroPride. Pride Park-ul amenajat - se preconizează că acesta va fi amenajat în parcul Sigmund Freud din fața Bisericii Votive din Viena (Votivkirche) - va deveni în special în ultimele 3 zile ale EuroPride un loc alternativ pentru cei care evită agitația de la primărie. Se estimează că la EuroPride 2019 vor fi peste un milion de participanți.

Punctul culminat al evenimentului va fi reprezentat de Parada Curcubeului, organizată pe cel mai cunoscut bulevard al Vienei - Ringstraße, în data de 15.06.2019. Ultimul eveniment, marcat de o serie de discursuri și de concerte de top, marchează și începutul unei seri de petreceri.

2019 este un an special pentru comunitatea LGBT: acum 50 de ani, pe data de 28.06.1969, razia efectuată în barul newyorkez Stonewall Inn a provocat o serie de tulburări care au efect până în zilele noastre. Odată cu ele a început și lupta pentru egalitate a comunității LGBT, luptă care continuă și astăzi și care atinge anual un punct culminant în luna iunie, punct marcat pe întreg mapamondul de parade.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links