Vienna Media News September 2018

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Informare de presă Viena – 09/2018 Perioada Crăciunului la Viena

Primele târguri de Advent și de Crăciun se deschid încă de la jumătatea lunii noiembrie, printre acestea numărându-se și cel mai mare târg de Crăciun: Visul Vienez al Crăciunului din Piața Primăriei (Rathausplatz). După acesta urmează târgurile de Crăciun din Piața Maria Tereza (Maria-Theresien-Platz), din fața palatului Belvedere sau din campusul Universității Viena. Punctele centrale sunt reprezentate de târgul cultural de Crăciun din fața Palatului Schönbrunn și târgul artistic de Advent din fața Bisericii Sfântul Carol (Karlskirche).

Târgurile de la Viena se bucură de o ofertă variată de Crăciun, printre care se numără lumânărele, decorațiuni pentru bradul de Crăciun, obiecte de artizanat, iesle, jucării, idei de cadouri și diverse decorațiuni. Atmosfera de Crăciun este asigurată și din punct de vedere gastronomic: băuturi calde, cum ar fi ceai cu condimente, ciocolată caldă, vin fiert și punci, dar și specialități culinare și dulciuri gustoase. Iarna în MQ (www.mqw.at) din MuseumsQuartier/Cartierul Muzeelor garantează o atmosferă inedită de sărbători; aici te poți bucura de peisajele de iarnă special create de instalațiile de iluminat și multe altele.

Concertele internaționale de colinde, organizate în fiecare weekend de Advent la primărie creează atmosfera muzicală de dinaintea Crăciunului; aici vei putea asculta gospel, muzică tradițională, precum și colinde de Advent și de Crăciun interpretate de coruri din toată lumea. Pe data de 21.12.2018, la concertul de Gală Christmas in Vienna, organizat la Casa de Concerte Konzerthaus din Viena, starurile din lumea operei își prezintă colindele preferate de Crăciun (www.christmasinvienna.com). Atât în Catedrala Sfântul Ștefan de la Viena (Stephansdom) (www.kunstkultur.com), cât și în biserica Minoritenkirche (www.minoritenkirche-wien.info) au loc concerte de Advent. În biserica Annakirche, construită în stil baroc și situată în centrul vechi, te vei putea bucura de Magia Trompetelor (Trompetenzauber) (www.annakirche.at), de la colindele clasice Vieneze până la colindele internaționale de Advent; dar și în biserica Malteserkirche (www.malteserorden.at) se vor auzi notele de sărbătoare ale trompetelor.

Corul Vienez de Băieți își susține concertele de Advent în sala proprie de concerte, MuTh (www.muth.at). În programul sălii Eroica din palatul Lobkowitz (Palais Lobkowitz) se află concerte de muzică baroc de Crăciun, interpretate la instrumente originale de grupul muzical Clemencic Consort (www.clemencic.at). Și la multe din târgurile de Crăciun sunt programate concerte ale corurilor sau ansamblurilor de instrumente de suflat, ca de exemplu pe strada Freyung sau în fața palatului Schönbrunn.

Cele mai importante târguri de Advent și de Crăciun, ordonate în funcție de district:

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364