Vienna Media News June 2018

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Informare de presă Viena – 06/2018 Trecând de granițele primului district

Primul district, centrul orașului este centrul istoric și actualul centru al Vienei, cu construcții pline de istorie, muzee mari, nenumărate magazine și localuri. Însă există și zone interesante de explorat, aflate în afara acestui centru. Iar rețeaua impecabilă de transport în comun facilitează deplasarea rapidă către locurile aflate nu atât de central.

Districtele sunt dispuse ca două inele în jurul centrului Vienei. Așa-numitele districte interioare 2 până la 9 formează primul inel, iar districtele exterioare 10 până la 23 formează cel de-al doilea inel. Districtul 7 este un exemplu clasic de hot spot vienez, care nu se află în centrul Vienei. Este considerat districtul creativ al Vienei; pe străzile lui înflorește și prosperă scena de start-up-uri. În magazine și ateliere mici sunt produse haine, bijuterii, accesorii și multe alte lucruri frumoase. Districtul 7 devine și mai atrăgător datorită restaurantelor și cluburilor pline de viață. O dezvoltare similară este resimțită de câțiva ani și în districtul 6 învecinat, unde poți găsi magazine și localuri inteligente, de exemplu pe Gumpendorferstraße, în apropiere de piața Naschmarkt.

Piețele din Viena sunt considerate puncte centrale de însuflețire ale districtului. În apropierea pieței Naschmarkt se află cartierul Freihausviertel, cu localuri minunate și nenumărate galerii sau Kettenbrückengasse cu multe magazine originale. În jurul pieței Karmelitermarkt din districtul 2 s-a format o zonă frumoasă împânzită de localuri și magazine, și chiar și în districtul 12, considerat a fi relativ nespectaculos, se profilează o ofertă gastronomică interesantă în jurul pieței Meidlinger Markt. Brunnenmarkt din districtul 16 este una dintre cele mai mari piețe urbane permanente din Europa, iar piața Yppenplatz din apropiere este deja o zonă apreciată din oraș. În plus, în fiecare district există cel puțin o stradă mare, potrivită pentru cumpărături și mers la restaurant: Josefstädterstraße din districtul 8, Währingerstraße din districtul 18 sau Landstraßer Hauptstraße din districtul 3 .

Nici obiectivele turistice nu sunt concentrare numai în centrul orașului. Districtul 13 se dovedește a fi un adevărat magnet pentru turiști, atrăgând prin Palatul Schönbrunn și Grădina Zoologică. În districtul 2 se învârte cunoscuta Roată Mare din Prater, și chiar și Corul Vienez de Băieți își are acolo „cartierul general”. În districtul 3, Belvedere este recomandat tuturor persoanelor interesate de cultură, iar în districtul 4 Dritte-Mann-Museum este recomandat tuturor cineaștilor. Districtul 9 găzduiește muzeul Sigmund Freud, muzeul Viktor Frankl și chiar și un muzeu dedicat dinastiei Johann Strauss. Districtul 14 oferă o privire în lumea tehnicii datorită Muzeului Tehnic; de asemenea, dispune de o bijuterie a stilului art nouveau, și anume Kirche am Steinhof. Donauturm din districtul 22 te invită să privești orașul de sus, din restaurantul rotativ. Iar districtul 11 oferă prin intermediul Cimitirului Central din Viena și Muzeului Funerar o incursiune în partea morbidă a Vienei.

Și iubitorilor de natură le este recomandată o incursiune în afara granițelor centrului, ca de exemplu o excursie pe Donauinsel, pe dealurile cu viță de vie, în idilica pădure Wienerwald sau pe munții Kahlenberg și Leopoldsberg

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364