Vienna Media News June 2018

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Informare de presă Viena – 06/2018 Noutăți din peisajul hotelier vienez

În ultimii ani, în jurul gării Wiener Hauptbahnhof, au apărut nenumărate pensiuni și sunt anunțate și alte inaugurări. Începând cu mijlocul anului 2019, hotelul-boutique Mooons (170 de camere) din Wiedner Gürtel va puncta prin camerele cu lux accesibil, cu grădina și terasa de pe acoperiș, precum și cu un studio de fitness. La începutul anului 2019 este planificată inaugurarea hotelului Andaz Vienna Am Belvedere (303 camere). Hotelul de lux a fost proiectat de cunoscutul arhitect italian, Renzi Piano, și a fost construit de firma austriacă Signa Holding, în colaborare cu grupul Hyatt. La etajul 16, la o înălțime de 60 m va fi inaugurat un minunat skybar, cu vedere asupra Vienei.

Și în alte zone în curs de dezvoltare vei descoperi proiecte hoteliere interesante. În Aspern, în nord-estul Vienei se va inaugura Hotelul HoHo din HoHo Viena, la finalul anului 2018. În cazul acestei clădiri care se află la periferia verde a orașului, vorbim de singurul bloc de 24 de etaje de lemn din lume. Clădirea de 84 de metri pune la dispoziția publicului restaurante, magazine, spații comerciale, apartamente și un hotel. Din centru poți ajunge aici în aproape 25 de minute cu linia de metrou U2. În apropierea vechii Gări de Nord (Nordbahnhof) din districtul 2 va apărea o nouă zonă. În complexul de birouri din zonă, Austria Campus, se află cel de-al doilea hotel roomz, cu 270 de camere, restaurant, bar și studio de fitness, iar inaugurarea este planificată pentru mijlocul anului 2018. Hamburger Novum Group se extinde către Viena, inaugurând în vara anului 2018 hotelul niu Franz, aflat în districtul 20 și având 159 de camere.

Grupul de companii Lenikus are în plan două hoteluri în piața Bauernmarkt din centrul Vienei. În Bauernmarkt 1 este planificat ca până la începutul anului 2019, clădirea-monument cultural în stil baroc să fie transformară într-un hotel de cinci stele cu 75 de camere și apartamente, dispuse pe cinci etaje. În Bauernmarkt 21 este planificat ca până la mijlocul anului 2020 să mai fie inaugurat un hotel cu aproximativ 100 de camere și săli de evenimente.

Hotelul Kummer aflat pe strada de cumpărături a Vienei, Mariahilfer Straße, va fi transformat într-un boutique-lifestyle-hotel. În anul 2020, Hotelul Motto cu 90 de camere, cu brutărie bio și spații de cumpărături își va redeschide porțile. În Sofitel Vienna Stephansdom, hotelul vienez de lux proiectat de cunoscutul arhitect Jean Nouvel și situat în districtul 2 a fost refăcut întregul interior. Toate cele 182 de camere, precum și holul hotelului de pe Canalul Dunării au fost renovate conform unui concept pus la punct de Gregor Eichinger, un cunoscut arhitect vienez. Astfel că plăcile de gresie și faianță au fost concepute după modelele originale de pe timpul monarhiei, au fost preluate motive din atelierele vieneze și din Biedermeier. Hotelul Das Triest din districtul 4 își extinde oferta hotelieră până în toamna anului 2018, prin integrarea clădirii alăturate, mărind numărul de camere cu 50 și adăugând și un restaurant, un bar și o zonă de conferințe în mansardă.

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364