Vienna Media News June 2018

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Informare de presă Viena – 06/2018 Masa în parc

Parcul Volksgarten de pe Ringstraße îți bucură inima cu sute de soiuri de trandafiri, dar și datorită Pavilionului care păstrează modelul original din anii 50. În grădina idilică există un întreg program culinar, de la micul dejun până la grătarul de seară. În Burggarten, parcul alăturat, Palmenhaus sau Casa Palmierilor îți pune la dispoziție o terasă mare pentru zilele însorite, cu vedere asupra parcului. Dacă plouă, poți lua liniștit masa în interiorul serei, construită în impresionantul stil art nouveau.

Stadtpark a fost primul parc al Vienei și a fost amenajat în anul 1860 în stil englezesc. În acest parc găsești Steirereck, un restaurant de două stele Michelin, situat pe locul 10 în lista „World's 50 Best Restaurants“. Restaurantul de lux reușește să impresioneze prin rețete vechi reinterpretate, folosind ingrediente uitate din bucătăria austriacă. De Steirereck aparține și restaurantul mai mic Meierei im Stadtpark, unde tema centrală este brânza. Alte puncte de reper din domeniul gastronomiei aflate în parcul Stadtpark sunt Das Johann din Kursalon Wien și Café Francais, pentru lunile de vară. În plus, acest spațiu verde spațios este anual scena festivalului simțurilor (Genuss-Festival), în cadrul căruia sunt prezentate specialități culinare puse la dispoziție de producători și mici fabrici austriece.

În districtul 2 se află cel mai vechi parc în stil baroc, parcul Augarten. Castelul Augarten, aflat în parc, găzduiește nu numai fabrica de porțelan, ci și elegantul restaurant-cafenea Augarten, cu două terase mari! În verdele parc Prater, restaurantul Lusthaus îi atrage pe cei ieșiți la plimbare sau drumeții prin parc.

În anotimpul călduros, în parcul palatului Schönbrunn te poți bucura de cafeneaua Landtmann's Jausen Station. În spatele gardului viu, micul-dejun este parcă de două ori mai bun. În Türkenschanzpark vei găsi Meierei Diglas, care îți pune la dispoziție preparate din bucătăria tradițională austriacă, de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii decembrie. Iar în parcul Lainzer Tiergarten vei găsi restaurantul-cafenea Hermes din Hermesvilla, un mic palat pe care Franz Joseph l-a construit pentru soția sa, Elisabeth („Sisi”).

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364