Vienna Media News June 2018

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

You are here:

Informare de presă Viena – 06/2018 Știri gourmet

În ultimele luni, luxosul Hotel Sacher din centrul Vienei și-a renovat unul din restaurantele sale. Noul Sacher Eck, aflat vizavi de Opera de Stat, a fost decorat cu catifea, marmură și lustre din cristal, în stilul tipic al întregii clădiri. Dispus pe două etaje, restaurantul oferă, pe lângă legendarul tort Sacher, și mici gustări condimentate. Florian Günzel, care a lucrat înainte ca bucătar șef la „Das Loft“ al Hotelului Sofitel Vienna Stephansdom, și-a deschis propriul local la jumătatea lunii martie 2018. Restaurantul [aend] din districtul 6 merge pe principiul „Casual Fine Dining“, cu meniuri compuse din mai multe feluri de mâncare. Restaurantul se află pe un spațiu de 100 m².

Curând, pe Herrengasse din districtul 1, noul Tian Bistro va oferi feluri de mâncare vegetariene, care se pot servi la restaurant sau se pot lua la pachet. Este deja cel de-al doilea restaurant Tian, restaurant care a primit o stea Michelin pentru modul creativ în care abordează felurile de mâncare fără carne. Lanțul vienez de brutării Anker a deschis în inima orașului o brutărie exclusiv vegană. La Stephansplatz (în pasajul de la metrou) te poți bucura și de gustări vegane, pe lângă cele 50 de feluri de mâncare vegane.

Bugerii vegani sunt rețeta de succes a Swing Kitchen, care și-a deschis deja cel de-al cincilea local din Viena. Pe strada Währinger din districtul 9 poți găsi un fast food vegan, care susține mediul pin eliminarea ambalajelor de plastic. Alimentele preferate aici sunt cele regionale și nemodificate genetic. Și Veganista, gelateria vegană, este în curs de extindere. Cel de-al șaselea magazin a fost deschis pe Amerlingstraße, în districtul 6. Zilnic se servesc 18 sortimente diferite, pe lângă clasicele rețete cu ciocolată, căpșune sau cele mai speciale, precum înghețata cu busuioc sau maple-pecan. Unul din hit-urile gelateriei este specialitatea „Inbetwiener”, adică două dintre aceste feluri de înghețată puse între doi biscuiți.

Café & Schloss Cobenzl, un local apreciat din Hausberg Cobenzl va fi complet renovat începând cu 2019. Până în toamna anului 2018 oferta de localuri este presărată cu picnicuri de duminică și evenimente, exact ca în anul precedent.

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364