You are here:

Informare de presă Viena – 02/2018 Boom-ul barurilor vieneze

Printre noile apariții în materie de baruri se numără și noul bar Stadtbar, aflat în apropiere de opera de Stat și de parcul Burggarten. Prin lojele roșii și cortina neagră, interiorul barului aduce în prim plan tema teatrului; în același timp, dalele în originalul stil Jugendstil aduc o notă tipic vieneză. În noul bar Clandestino at Mercado aflat într-o pivniță de pe Ringul Vienez vei retrăi atmosfera anilor 50 și a barurilor speakeasy. Pentru cocktailuri se folosesc ingrediente asiatice și sud americane, combinate într-un mod abil - acesta este un concept pe care îl respectă și restaurantul Mercado, aflat deasupra barului. Barul Salopp din piața Passauer Platz aflată în Bezirk-ul (sectorul) 1 asigură o atmosferă relaxată și informală. Creațiile în materie de cocktailuri au ca sursă de inspirație impresiile acumulate de barmani pe timpul călătoriilor lor. Apreciatul Roberto American Bar își va deschide un al doilea bar în centrul Vienei. În atmosfera elegantă - marmură, oglinzi, candelabre - se va servi fingerfood; de asemenea, barul se va bucura de o grădină cu vederea către Catedrala Sfântul Ștefan; barul este deschis încă de la 11 dimineața.

În apropiere de Schwarzenbergplatz există un nou dinner-bar. În Bar3 de pe strada Salesianergasse se servesc, printre altele, cocktailuri cu rețete originale din anii 20 și 30 - printre acestea se numără și cocktailuri clasice, cum ar fi „fashion martini” sau „twenty five”. În meniul acestui dinner bar american se regăsesc specialități deosebite din carne. În noul bar Matiki din al 7-lea Bezirk poți visa fără probleme la atmosfera din Pacificul de Sud. Se servesc cocktailuri precum Zombie & Co., într-un amestec modern și în pahare de ceramică. The BirdYard din Bezirkul 8 este o combinație dintre un restaurant și un bar. În timp ce în partea de sus se găsește zona cu mese, în partea de jos poți găsi cocktailuri speciale și picturi pline de culoare. Krypt este un bar aflat în Bezirkul 9, într-o pivniță istorică cu arcade și are drept model barurile din anii 20. Decorațiunile interioare extravagante executate de Wiener Büro KLK au fost laureate cu premiul American Architecture Prize 2017.

Dar și scena cluburilor din Viena este activă. Ceea ce a fost inițial cinematograful de stat s-a transformat în Club Schwarzenberg. Acest nou loc pentru petreceri dispune de instalații noi de lumină și sunet, precum și de o zonă VIP, iar accentul se pune pe R’n’B, Hip Hop și House. Club Alice a preluat și reorganizat spațiul unde se afla vechiul Club Palffy din centrul vechi al Vienei - tema este „Alice în țara minunilor”. Iar Camera Club din Bezirkul 7 este un club de noapte arhicunoscut din Viena, acum redeschis.

Contact

Vienna Tourist Board
Helena Hartlauer
Media Relations
Tel. (+ 43 1) 211 14-364