By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informare de presă Viena – Februarie 2017 Nou în gastronomia vieneză


În toamna anului 2016, în inima Vienei s-a deschis restaurantul Graben 30. Noul local, poziționat într-o zonă exclusivistă, vine la pachet cu un restaurant de fine dining, un bar și un lounge. Oaspeții se pot bucura aici de preparate din bucătăria austriacă și internațională, cu o priveliște deosebită asupra promenadei. Nu departe, pe Naglergasse, Crazy Lobster s-a specializat pe homar proaspăt, crab de zăpadă și friptură de vită la prețuri accesibile. Cu doi ani în urmă cofetăria imperială Gerstner a deschis un magazin, care are și un Sparkling Bar, vis a vis de Opera de Stat. În noiembrie 2016 alături de localul din palatul Todesco de pe Kärntnerstraße, s-a mai deschis un elegant restaurant-cafenea in Prunkräume (camerele regale).

La începutul lunii noiembrie 2016 s-a deschis în districtul 1 Cin Cin Buffet. Micul local de pe Schottenbastei a fost amenajat de arhitectul vienez Hermann Czech și este creat după modelul unui bar italian de zi.

Oferta conține diferite tipuri de mic dejun, gustări, schiacciate, toast, cafea și vinuri. La RisottoBox din districutl 2, începând din toamna anului 2016, toate produsele sunt pe bază de cereale: porridge, müsli sau congée la micul dejun plus cele mai diferite variante de risotto la masa de prânz. Preparatele pot fi degustate în restaurantul șic, condus de gastronomul cu experiență  Leo Doppler (Restaurantul Hansen in der Börse), sau pot fi luate la pachet. Noul restaurant Léontine din districtul 3 reprezintă un omagiu adus bucătăriei franceze locale asociate confortului tipic vienez. Delicioasele feluri de mâncare caracteristice unui bistro se servesc într-un restaurant vienez tradițional reinventat.

În modernul cartier Freihaus din zona pieței Naschmarkt s-a deschis un nou loc de pelerinaj pentru cei cărora le place să ia micul dejun mai târziu: Figar 1040.

Zilnic până la ora 16 aici se servește o varietate de preparate din ouă bio, burgeri pentru micul dejun și diferite meniuri delicioase. Aici se gătește și după-amiaza, și seara.

Hotelul de lux  Le Méridien de pe Ringstraße este în prezent în proces de renovare, dar lucrările de reamenajare ale restaurantului You au fost deja finalizate. Acesta fost amenajat de biroul de arhitectură BEHF, care s-a inspirat din saloanele tradiționale vieneze.

Un alt local renovat cu  multă atenție este Café Eiles din districtul 8. Așa cum se cade într-o cafenea tipic vieneză, alături de cafe melange și ștrudel de mere se servesc și preparate clasice ca supă gulaș și șnițel vienez. Die Parfümerie, din districtul 7, s-a specializat pe cocktail-uri rafinate, care pot fi savurate în micul bar decorat cu tapet original din frunze de bananier.

În piața Brunnenmarkt din sectorul 16 s-a deschis Ludwig & Adele am Markt. În fosta clădire a pieței se servesc diverse feluri de focaccia, salate și supe. Vinerea și sâmbăta se servește și micul dejun. Cine are nevoie de puțină energie după o vizită în muzeul 21er Haus, o poate găsi la Twentyone. Restaurantul muzeului, care prezintă colecția de artă contemporană a muzeului Belvedere și expoziții internaționale temporare, are o terasă de peste 200 m², care poate fi folosită tot anul. Sâmbăta, duminica și în zilele de Sărbătoare pe terasă se poate servi brunch-ul.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links