Informare de presă Viena – ianuarie 2017 Ouă colorate și iepurași dulci


Târgul de Paști de la Palatul Schönbrunn aduce bucuria primăverii cu obiecte de artă manufacturate, artă culinară și un program pentru copii, între 1 și 17.4.2017. 60 de standuri, aflate în curtea mărețului palat baroc, își prezintă sortimentul variat de mărfuri: ouă pictate și decorate în toate variantele, sculpturi în lemn, ceramică, bijuterii, sticlărie decorativă și diverse obiecte practice pentru casă și grădină. O zonă cu scaune colorate în formă de coji de ouă invită la relaxare iar vizitatorii se pot bucura de cea mai bună mâncare. Cei mici meșteresc în atelierul iepurașului de Paști la figuri din marțipan sau decorațiuni de Paști, iar pe data de 15.4.2017 în program figurează o căutare „imperială” a ouălelor de Paști. În fiecare duminică, precum și în Sâmbăta Mare și în a doua zi de Paști, la târg au loc concerte ale unor trupe de muzică jazz.

La târgul Altwiener Ostermarkt din piața Freyung se găsește cel mai mare munte de ouă de Paști din Europa, format din aproximativ 40.000 de ouă pictate. Oferta din mica piața din centrul vechi al orașului, cuprinde de la ouă de prepeliță la ouă de struț, de la ouă de lemn până la ouă de ceramică și de la obiecte de artă manufacturate până la specialități culinare. Pentru copii există un atelier de lucru manual și un teatru de păpuși. Într-o altă piață importantă din inima Vienei, în perioada Paștilor este prezentată artă contemporană și tradițională. Târgul Kunsthandwerksmarkt (Meșteșugarilor)Am Hof oferă între 31.3. și 17.4.2017 obiecte de artă făcute din cele mai diferite materiale, ca lemn, bambus, sticlă, ceramică, argint sau mătase.

În Duminica Paștilor (16.4.2017), parcul vienez Prater îi așteaptă pe cei mari și pe cei mici la o sărbătoare de Paști cu muzică, teatru de păpuși, pictură pe față pentru copii, lucru manual și jocuri. La târgul Kalvarienbergfest din sectorul 17 nu se poate merge doar în căutare de cadouri de Paști. Începând cu 29.3.2017 se organizează aici un mic festival artistic și cultural pentru întreaga familie, printre altele cu workshop-uri creative, muzică live și program pentru copii.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links