Informaţii de presă Viena 12/2016 Iarnă de lux la Viena


În inima centrului istoric al Vienei se găsește luxoasa zonă de cumpărături Goldenes Quartier, care își așteaptă cumpărătorii cu magazine de renume ale designerilor internaționali Prada, Louis Vuitton și Saint Laurent Paris și mulți alții pentru o experiență exclusivistă de cumpărături. La marginea nobilului areal se găsește hotelul de lux Park Hyatt Vienna cu 143 de camere, inclusiv 35 de apartamente și o zonă spa de 1000 m2 cu piscină și gresie cu foiță de aur. Hotelul are și o intrare separată pentru VIP și un serviciu special pentru câini, pentru a le oferi oaspeților și mai mult confort. Cel mai bun prieten al omului

este tratat foarte bine și la Hotel Sacher lund lângă Opera de Stat (Wiener Staatsoper) unde, la cerere, turiștii pot beneficia de un îngrijitor pentru câini. Astfel rămâne mai mult timp liber pentru o seară la operă sau la spa-ul hotelului pentru un „Luxury Chocolate Treatment".

La fel de exclusivist se poate înnopta și în cel mai cunoscut bun cultural al Austriei, mai exact la Palatul Schönbrunn. Oaspeții care stau în apartamentul Schloss Schönbrunn Grand Suite se bucură, printre altele, de o plimbare romantică cu caleașca prin grădinile palatului, de serviciile unui majordom și de limuzină, iar la cerere pot avea un bucătar propriu, care le poate pregăti micul dejun chiar în apartament.

Alte unități de cazare luxoase se găsesc pe Ringstraße, unde sunt și unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Este vorba de hoteluri de primă clasă ca Bristol, The Ring sau Palais Hansen Kempinski Vienna. Oaspeții Hotelului Imperial primesc în urma alegerii unui pachet aparte un CD cu muzică compusă special pentru ei. Hotelul Grand Ferdinand de pe Schubertring oferă posibilitatea de a închiria pe lângă camera dorită un Maserati Quattroporte pentru a descoperi astfel orașul. Pentru iubitorii de artă și cultură, hotelul Le Méridien oferă intrare liberă la Muzeul de Artă Modernă 21er Haus, iar hotelul InterContinental Wien invită oaspeții la tururi private la Grădina Zoologică Schönbrunn sau la Dorotheum Wien, una dintre cele mai vechi case de licitații din lume.

Pentru a putea savura arta în stil exclusivist, se impune o vizită la muzee în afara orelor de program. Muzeele de artă Kunsthistorisches Museum Wien și Albertina oferă astfel, seara, tururi ghidate de către muzeografi.

Și gurmanzii au parte la Viena de o experiență deosebită. Aici pot lua masa în restaurante înscrise în ghidul de stele Michelin. Steirereck în Stadtpark, Mraz & Sohn, Konstantin Filippou sau Silvio Nickol Gourmet Restaurant Palais Coburg fac parte dintre cele mai exclusiviste restaurante din oraș. În clădirea istorică a Palais Coburg Residenz se află o minunată cramă de secol 16, care adăpostește o impresionantă colecție de vinuri rare și care este considerată una dintre cele mai bune din lume. La patru nopți de cazare la cumpăna dintre ani într-unul dintre apartamentele imperiale ale palatului, sunt incluse și două bilete la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii de la Societatea Muzicală Vieneză, atât de râvnite de public.

Școala gourmet de bucătari Le Grand Chef de la Grand Hotel Wien promite experiențe culinare de lux, unde bucătari de top invită oaspeții la o sesiune comună de gătit. Cei care iau masa la restaurantul Loft de la hotel Sofitel Vienna Stephansdom, savurează preparate culinare deosebite în timp ce admiră priveliștea impresionantă a simbolului orașului, Stephansdom. Și oaspeții restaurantului „Tempel”, cubul de sticlă de pe acoperișul hotelului DO & CO Vienna, se bucură de priveliștea domului. Acest restaurant poate fi rezervat pentru maximum douăsprezece persoane.

Și pe acoperișul hotelului The Ritz-Carlton Vienna pe Schubertring, cei prezenți intră în atmosfera Târgului de Crăciun aflat la cea mai mare înălțime din centrul istoric, cu cabane tradiționale din lemn, punch și oferte culinare sofisticate.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links