By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2016 2.000 de ore pe ringul vienez de dans


Sezonul balurilor vieneze începe sub conducerea școlilor de dans pe 11.11.2016 în ritm de vals în Piața Sfântul Ștefan, în centrul istoric. În seara aceleași zile, Balul Crucii Roșii (Wiener Rotkreuz-Ball) își deschide porțile cu un eveniment caritabil în sălile de gală ale Primăriei și pune în centrul atenției grija pentru cei din jurul nostru. Primul bal de mare anvergură are loc la cumpăna dintre ani în fosta rezidență imperială. Balul de Revelion de la Hofburg (Hofburg Silvesterball) salută noul an cu stil în sălile împodobite somptuos, pe ritm de vals sau jazz și cu vedete din lumea baletului și operei. În ianuarie și februarie se continuă cu elegantele baluri vieneze, la Opera de Stat, la Hofburg sau la Societatea Muzicală Vieneză. La Balul Operei (der Opernball) (23.2.2017), Balul Filarmonicii Vieneze (der Ball der Wiener Philharmoniker) (19.1.2017), Balul Cafegiilor Vienezi (der Ball der Wiener Kaffeesieder) (17.2.2017) și la multe altele, vienezii și invitații lor participă cu mare drag.

La Viena nu există însă numai marile baluri de tradiție. Pe 27.01.2017 are loc pentru a doua oară la Kursalon Viena Balul Corului Vienez de Băieți (Ball der Wiener Sängerknaben). Deoarce ei sunt considerați „ambasadorii muzicali” ai Austriei, balul se desfășoară sub patronajul Ministerului de Externe. Numeroși invitați din domeniul artei și culturii sunt așteptați pentru a prezenta câte un scurt moment.

La Balul Hip Hop, care va avea loc pentru a doua oară pe 29.01.2017 la Kursalon, se întâlnesc două lumi muzicale: motto-ul este clasicul întâlnește hip hop-ul, iar în acest caz, la frac pot fi purtați pantofi sport. În aceeași seară, în sălile primăriei are loc a treia ediție a Balului Vienez al Științelor (Wiener Ball der Wissenschaften), cu implicarea întregului mediu universitar și științific. În plus, multe grupări profesionale și asociații își organizează propriile baluri, de exemplu farmaciștii, coșarii, paznicii școlari sau halterofilii.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links