By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2016 2017 în ritmul Vienei


În 2017 Viena este scena unor importante jubilee muzicale. Se sărbătoresc 150 de ani de la compunerea valsului „Dunărea Albastră”, 175 de ani de la înființarea Filarmonicii Vieneze și cinci ani de la deschiderea sălii de concerte MuTh a Corului Vienez de Băieți (Wiener Sängerknaben). Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului împlinește 200 de ani de existență și se celebrează 220 de ani de la nașterea lui Franz Schubert și 60 de ani de nașterea lui Falco, care a murit în anul 1998. De asemenea, în 2017 avem de a face și cu două jubilee imperiale – 300 de ani de la nașterea Mariei Tereza și 180 de ani de la nașterea Împărătesei Elisabeta. Pe lângă toate acestea, Viena sărbătorește și 120 de ani de la construirea roții mari (aflată în Parcul de Distracții Prater) și 265 de ani de la deschiderea Grădinii Zoologice.

Viena se află în atenția publicului mai ales pentru muzica clasică, de care 10.000 de melomani se pot bucura live în fiecare seară. La nivel internațional, cartea de vizită a muzicii clasice vieneze este reprezentată de Filarmonică, fondată în urmă cu 175 de ani și de Corul Vienez de Băieți (Wiener Sängerknaben). De neratat pentru cei care vizitează Viena sunt Opera de Stat (Staatsoper), Societatea Muzicală Vieneză (Musikverein) și Casa de Concerte (Konzerthaus). Iubitorii muzicii mai pot alege și dintre alte atracții foarte interesante, de exemplu Casa Muzicii (Haus der Musik), casa lui Mozart (Mozarthaus) sau spectacolele de musical. Măsura de trei pătrimi plutește la Viena în aer. Pe valsul „Dunărea Albastră” a lui Johann Strauss perechile de dansatori se rotesc pe ringul de dans deja de 150 de ani, iar statuia aurie a regelui valsului, amplasată în Parcul Municipal (Stadtpark), reprezintă una dintre cele mai fotografiate atracții de către turiști.

La Viena fiecare iubitor de muzică găsește locul potrivit pentru a se bucura de pasiunea sa. Anual au loc peste 15.000 de concerte de toate mărimile și genurile. Iar muzica poate fi savurată nu doar în sălile de concert, ci și în cafenele, la baluri, în taverne, la cumpăna dintre ani la Silvesterpfad (eveniment de divertisment organizat de Revelion) sau la Maratonul Vienna City, unde se poate asculta muzică de-a lungul întregului traseu.

Viena sună însă și altfel, noaptea în localurile și cluburile de pe Gürtel sau de pe Canalul Dunării, ca de exemplu la Flex, Fluc, rhiz și Grelle Forelle, sau la Pratersauna. Pentru faptul că la Viena poate fi experimentată muzică de diferite stiluri și din diferite epoci, stau dovadă numeroasele festivaluri muzicale ca Wien Modern, Resonanzen, Voice Mania, Rock in Vienna, Festivalul Donauinsel, Popfest sau Waves Vienna.

www.wien.info

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links