By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 09/2016 Delicii culinare la Viena. Nu foarte aproape de centru.


Pe strada Wallenstein sau în sectorul 20 al Vienei, care la prima vedere nu par spectaculoase, nu te-ai aştepta la localuri gourmet. Totuşi la numărul 59 se află Mraz und Sohn, unul dintre cele mai bune restaurante ale oraşului. Guide Michelin Main Cities of Europe 2016 consideră că merită să faci un ocol până aici şi a acordat două stele pentru bucătăria creativă şi inovatoare, servirea profesională şi amabilă, precum şi pentru sfaturile excelente ale echipei Markus Mraz cu privire la vinuri. Deşi nu este încă evaluat de ghidul restaurantelor, Amador’s Wirtshaus şi Greißlerei din districtul 19 a fost deschis de maestrul bucătar german Juan Amador în martie 2016 împreună cu producătorul de vinuri de top din Viena, Fritz Wieninger. Localul cu specific  Fine-Dining oferă şase feluri de mâncare, iar Greißlerei înseamnă alegerea delicateselor.

Pentru pasionaţii de preparate neobişnuite, merită o incursiune la marginea de sud a oraşului. Acolo, la o fermă veche de 400 de ani, Andreas Gugumuck se dedică redescoperirii unei delicatese tradiţionale vieneze. Acesta creşte în aer liber melci de livadă şi serveşte această specialitate la bistroul său am Gugumuck-Hof. Tot în districtul 10, nu departe de capătul liniei de metrou U1, bucătăria vieneză este celebrată la rang înalt la Meixner’s Gastwirtschaft. Hanul este renumit, printre altele, pentru preparatele sale din miel și oferă o listă impresionantă de vinuri și bere.

Capetele de staţii ale mijloacelor de transport public par să fie la Viena reşedinţa localurilor bune. La capătul liniei de tramvai 43 din districtul 17 a fost readus la viață un restaurant legendar din suburbii ce a stat gol ani în şir. Pichlmaiers Zum Herkner se bazează pe preparate clasice ale bucătăriei austriece, cum ar fi Beuschel, şniţel şi gulaş, servite la cea mai bună calitate. La capătul liniei de tramvai 40, în districtul 18 învecinat, restaurantul Herbeck prezintă un meniu tradiţional ce poartă amprenta curajului şi a inovaţiei. Grădina de vară te invită să poposeşti sub copacii bătrâni. La capătul liniei de tramvai 38 din districtul 19, în inima regiunii vinului ,Grinzing, producătoarea de vinuri, Jutta Kalchbrenner, oferă versiunea sa pură, nealterată de vin Buschenschank: Buschenschank in Residence oferă cele mai bune vinuri din producţia proprie (Podgoria Jutta Ambrositsch) şi un bufet cu delicatese regionale ce se distinge de tiparul Heurigen mainstream.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links