By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 09/2016 „Bauch von Wien“ este proaspăt renovat


În realitate, atracţia culinară a Vienei este mai veche de 100 de ani. Încă din 1820 exista în apropierea Pieţei Carol o piaţă de fructe şi legume numită Naschmarkt. Tarabele fixe ale pieţei de pe locul actual dintre Wienzeile din dreapta şi din stânga au fost construite începând cu 1910, apoi Naschmarkt a fost deschis în 1916.

Datorită celor 123 de tarabe fixe şi a celor 35 de locuri pentru comercianţii ambulanţi,  Naschmarkt are astăzi o ofertă culinară variată ce ajunge de la specialităţi vieneze, italiene până la cele indiene. De aici poţi cumpăra legume și descoperi specialităţi exotice, poţi lua micul dejun sau te poţi întâlni cu prietenii: la Wiener Naschmarkt te poţi bucura de toate acestea. 40 de tarabe sunt folosite pentru oferte gastronomice și o serie de localuri în stradă au devenit de luni până sâmbătă locuri preferate de întâlnire. La Naschmarkt forfota este mare, mai ales sâmbăta, pentru că în apropiere se deschide un bazar. Un spectacol ce nu trebuie ratat, chiar dacă nu cumperi nimic.

Finalizarea renovării Naschmarkt a început în 2010. Deoarece tarabele sunt considerate monumente naţionale, aspectul exterior nu a fost schimbat deloc. S-a lucrat în etape mici pentru a perturba cât mai puţin activitatea pieţei. Au fost schimbate complet conductele de apă şi de energie, precum şi canalizarea şi scurgerile. Au fost restaurate şi suprafeţele exterioare, iar Naschmarkt este acum accesibil publicului larg.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links