By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 06/2016 Sound-uri vieneze de vară


Jazz Fest Wien este nelipsit de la festivalul anual din oraş şi oferă mai mult decât un sound cool. Vă puteţi bucura în localuri de top şi de soul, funk, pop, muzică electronică sau etno. Din 29.6. până în 11.7.2016 se regăsesc în programul Operei de Stat reprezentaţii ale artiştilor Jamie Cullum, Ludovico Einaudi şi Burt Bacharach.

Festivalul de musical  oferă în fiecare seară pe un ecran imens superhit-uri clasice şi atracţii culinare din toată lumea. Accesul este gratuit. Din 14.7. până în 4.9.2016, Piaţa Primăriei devine punctul de întâlnire al “păsărilor de noapte“. Aici cultura se combină perfect cu arta culinară. Indiferent dacă este vorba de gastronomie internaţională de top sau de un program de musical (pe un imens ecran în aer liber) ce acoperă toate genurile, fiecare va găsi ceva pe gustul lui.

Festivalul de muzică pop plăteşte tribut evoluţiei senzaţionale a scenei muzicale vieneze şi prezintă concerte open-air gratuite ale formaţiilor locale în Karlsplatz. Vor fi reprezentaţii timp de patru zile şi patru nopţi pe o scenă din faţa bisericii baroce Karlskirche şi în zone din jur, precum Universitatea Tehnică şi Muzeul Vienez. Festivalul de muzică austriacă pop a numărat în 2015 peste 60.000 de vizitatori.

La sfârşitul lui august 2016, Gürtel Nightwalk, cea mai populară zonă din Viena, va deveni cea mai lungă esplanadă muzicală din Viena. De la Biblioteca Principală la Urban-Loritz-Platz, trecând prin Chelsea şi Rhiz între Thaliastraße şi Josefstädterstraße până la B72 şi Loop, pe centura oraşului sunt înşirate 20 de scene open-air pentru spectacole muzicale naţionale şi internaţionale cu acces gratuit. Scena locală am Gürtel, una dintre principalele artere rutiere ale Vienei, a luat naştere odată cu revitalizarea fostelor căi ferate metropolitane, ce se regăsesc în centrul a două străzi foarte circulate. Deasupra cluburilor trece linia de metrou 6, pe lângă terasele din stradă (Schanigärten) trece puhoiul de maşini: cu toate acestea sau poate tocmai de aceea aceste localuri sunt cele mai populare locuri de întâlnire ale petrecăreţilor.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links