By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 06/2016 Cea de-a zecea ediție Vienna Design Week


Designul nu înseamnă doar un obiect căruia i s-a dat o formă aparte ci, mai mult, o componentă elementară a producţiei culturale. Acesta este credo-ul festivalului Vienna Design Week, ce are loc din 30.9. până în 9.10.2016  la Viena. A zecea ediţie a celui mai îndrăgit festival este coordonat de Lilli Hollein şi vine cu peste 150 de evenimente, expoziţii, aranjamente artistice, tururi şi petreceri în întreg oraşul.

Vienna Design Week se prezintă cu o multitudine de scene urbane. În colaborare cu  muzeele vieneze, case de producţie şi designeri din toată lumea, festivalul oferă diverse moduri de abordare a subiectului. În cadrul celei de-a zecea ediţii a festivalului, în centru se află arondismentul 5. Sediul central al festivalului din Schlossgasse prezintă o serie de expoziţii şi este punctul de plecare pentru tururi ghidate. Ţara oaspete, Cehia, vine cu un spectacol propriu.

Pe lângă formatele deja cunoscute, precum Stadtarbeit (proiecte de design social), Passionswege (cooperare între casele de producţie vieneze şi designeri) sau Debüt (platforma de prezentare a Universităţilor de design), festivalul din 2016 pune accent şi pe componentele de graphic design şi industrial design. Cu ocazia jubileului, zece birouri de design din Viena au creat o revistă şi o carte proprie cu tema „Social Design-Projekte – Ten Years of Design Featuring the City“.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links