By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 02/2016 Viena în pas alergător


Vienna City Marathon din 10.4.2016 va duce 42.000 de alergători din  130 de naţiuni lângă cele mai frumoase obiective turistice ale Vienei.  Un milion de spectatori de-a lungul distanţei vor asigura motivaţia necesară. Ca temă a anului 2016, Vienna City Marathon a ales teatrul emoţiilor. Acesta combină tradiția socială vieneză a spectacolului cu momente sportive, emoţionale: participanţii vor fi personajele principale, publicul va fi reprezentat de spectator, iar parcursul prin Viena istorică şi Viena modernă cu linia de finish în faţă la Burgtheater va fi grandioasa scenă. Pe 9.4.2016, cu o zi înainte de maraton, participanţii se pot alimenta cu carbohidraţi la Carbo Loading Party în sala de festivităţi a primăriei din Viena unde vor servi paste şi clătite. Încă din 8.4.2016 va avea loc la Centrul expoziţional  VCM-Expo Vienna Sports World care va prezenta noile trenduri în atletism.

La evenimentul sportiv care va avea loc în 2016 pentru a 33-a oară la Viena, se pot înscrie participanţi de orice vârstă şi de orice nivel de performanţă: în ziua maratonului va fi distanţa clasică de maraton, un semi-maraton şi un maraton cu ştafetă pentru echipe de patru, iar cu o zi înainte va avea loc maratonul pentru copii şi adolescenţi. Startul va fi dat de la Vienna International Centre, după care se va merge peste Reichsbrücke prin Prater către Ringstraße unde există o mulţime de clădiri maiestuoase. De la Opera de Stat din Viena cursa va continua către castelul Schönbrunn după care înapoi către Ring şi Prater. Linia de finish va fi în 2016 pentru prima dată în faţă la Burgtheater.

La o lună după Vienna City Marathon, pe 8.5.2016, va avea loc la Viena pentru prima oară Wings for Life World Run. La evenimentul sportiv global de alergare şi cross în scaune rulante, oamenii vor alerga pentru toţi cei care nu se pot deplasa: 100% din încasările  evenimentului Wings for Life World Run se vor duce către proiectele de cercetare a leziunilor măduvei spinării. Startul în Viena (şi în alte 33 de locaţii din întreaga lume) se va da la ora 13 (ora 11 UTC). O jumătate de oră mai târziu, la 13:30, un catcher car va începe urmărirea participanţilor până la ultimul.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links