By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 02/2016 „The Rhythm of Vienna“: concurs de scurt metraje organizat de operatorul WienTourismus


„The Rhythm of Vienna“  este numele noului concurs internaţioanl de scurt metraje lansat de WienTourismus împreună cu Festival VIS Vienna Independent Shorts şi Vienna Shorts Agentur la începutul anului. Din ianuarie 2016, VIS cheamă tineri cineaşti profesionişti pentru a crea un concept de film de scurt metraj de maximum 5 minute. Până la 29.2.2016 se pot înscrie filme de scurt metraj de orice gen (cu excepţia celor documentare) cu accente vizibil vieneze.

Un juriu de experţi, printre care se numără şi actorul şi regizorul Karl Markovics, selectează până la 18.3.2016 dintre toate prezentările cele mai bune trei concepte. Cei trei câştigători vor primi un buget de producţie de 5.000 de euro şi îşi pot realiza conceptul de film la Viena de la sfârşitul lui mai până la jumătatea lui iulie. Echipele de producţie vor fi prezentate atât la VIS Vienna Independent Shorts (25.-31.5.2016), dar vor primi şi un tur al locaţiilor prin Viena plus suport în ceea ce priveşte echipamentul şi autorizaţiile de filmare. Premiera filmelor este planificată pentru jumătatea lui septembrie 2016 la Viena. O dată cu premiera filmelor va începe votul online  cu un premiu din partea publicului în valoare de 3.000 de euro, urmând ca filmele să fie prezentate online la festivalele internaţionale de filme de scurt metraj şi la VIS-Festival în mai 2017.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links