Informaţii de presă Viena 02/2016 Restaurantele vieneze: bucătari noi, concepte noi


Fostul Dom Beisl de lângă Stephansdom a găsit la sfârşitul lui 2015 un nou proprietar. Renumitul bucătar israelian Eyal Shani a impus şi în Viena prin Miznon Vienna conceptul de Streetfood de origine ebraico-mediteraneeană. Preparatele, mai ales pita umplută şi legumele trase la tigaie, sunt servite la tejghea şi pot fi consumate direct în local. Specialitatea Miznon Vienna constă în cartoful copt în coajă.

Într-o brutărie veche de 400 de ani din arondismentul 8, expertul în preparate fusion Wini Brugger (fostul „Indochine 21“) a deschis în decembrie 2015 un mic Asia-Heuriger. În Winisan, frigăruile japoneze yakitori de pui se servesc cu sosuri de casă, la care se adaugă salate şi preparate la plită încinsă. Este deschis de marţi până sâmbătă doar seara (orele 17- 24).

Bucătarul Wolfgang Zankl însufleţeşte din decembrie 2015 o  mică trattorie în arondismentul 9, datorită unui concept neobişnuit. La Pramerl & the Wolf se servesc exclusiv meniuri adaptate clientului, factorul surpriză este în cazul „Casual Fine Dining“ garantat 100%. Baza o reprezintă bucătăria de inspiraţie internaţională cu ingrediente regionale de la micii producători precum şi o ofertă de vinuri europene cu accent puternic pe recoltele austriece şi vinuri naturale.

Bucătarul Şef gourmet german Juan Amador îşi realizează propriile planuri cu privire la restaurantele vieneze. După un proiect gastronomic anulat în arondismentul 2, acesta preia spaţiile „Winzerei“ din arondismentul 19. În fostul local Heurigen al viticultorului vienez de top Fritz Wieninger, Amador va deschide în martie 2016 trattoria şi Greißlerei: restaurantul cu o ofertă de o calitate deosebită, Greißlerei  şi produse proprii regionale cum ar fi sosurile şi chutneys.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links