By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 10/2015 Sezonul balurilor vieneze


Sezonul balurilor vieneze ia startul odată cu începerea carnavalului: pe data de 11.11.2015, urmând instrucțiunile școlilor de dans vieneze de pe strada am Graben din centrul Vienei, se dansează vals. Primul bal al sezonului este Balul Crucii Roșii, pe 20.11.2015, un eveniment caritabil desfășurat în sala festivă a primăriei. La cumpăna dintre ani, elegantul Bal de Revelion vă invită la Hofburg, în încăperile fastuase ale fostei reședințe imperiale, oferind un program bogat cu momente artistice, cină de gală și artificii.

În noul an, sezonul balurilor ia avânt: Balul cofetarilor vienezi pe 14.1.2016 la Hofburg, urmat de Balul Florilor pe 15.1.2016 la primărie. Urmează în premieră Balul Corului Wiener Sängerknaben pe 16.1.2016 la Kursalon Wien, unde vă puteți bucura de numeroase reprezentații artistice. Unul din evenimente speciale al sezonului balurilor vieneze este Balul Filarmonicii Vieneze, desfășuratpe 21.1.2016 la Musikverein. Balul Crucubeului, pe 30.1.2016 desfășurat la Parkhotel Schönbrunn este balul dedicat homosexualilor. În aceeași seară are loc la primărie Balul Științelor,cu participarea mediului academic și de cercetare. Punctul culminant al sezonului este desigur Balul Operei, pe 4.2.2016, desfășurat la Opera de Stat. Pentru mulți dintre invitați, seară continuată la Balul Rozelor de la Kursalon Wien. Cei mai în formă petrecăreți sunt așteptați a doua zi, pe 5.2.2016, la Balul Cefenelelor, de la Hofburg și apoi la Balul Bonboanelor de la Konzerthaus.

Acestea sunt însă numai câteva din evenimentele calendarului balurilor vieneze. O listă completă a acestora puteți găsi pe www.wien.info.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links