By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.


Informaţii de presă Viena 09/2015 Concerte de Advent și Anul Nou la Viena


În cele patru weekenduri de Advent, primăria din Viena devine locul de întâlnire al corurilor din întreaga lume. Cântarea internațională de Advent prezintă de vineri până duminică un program divers de cântece populare și colinde de Advent și Crăciun din diferite țări. Intrarea este gratuită. Tot în cele patru weekenduri înainte de Crăciun, soliștii orchestrei de camră din Viena dau concerte de Advent la Stephansdom. Vinerea, sâmbăta și duminica se pot asculta concerte de Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Joseph Haydn și alții, precum și cele mai frumoase cântece de Advent. Un program asemănător prezintă și Vraja trompetelor de Advent la Annakirche, începând cu 27.11.2015. În frumoasa biserică barocă încălzită se pot asculta diverse opere interpretate la trompetă și orgă.

Cântece tradiționale aranjate modern răsună la evenimentul Christmas in Vienna din 19.12.2015 (avanpremieră 18.12.2015) în Sala Mare de la Wiener Konzerthaus. Peste 150 de artiști de cor și orchestră interpretează la acest concert de gală colinde binecunoscute precum „Noapte de vis“, iar soliștii internaționali, colinde din țările de origine. Printre invitații renumiți din acest an se numără soprana Valentina Nafornita, mezzosoprana Angelika Kirchschlager și tenorul Piotr Beczala.

La Viena, „Liliacul“ de Johann Strauss face parte din ritualul trecerii dintre ani. Opereta cu muzică genială compusă de regelue valsului este prezentată la Opera de Stat din Viena (31.12.2015, 1. + 3.1.2016) și la Volksoper Viena (31.12.2015). „The Philharmonics“ alături de invitați iluștri precum soprana Valentina Nafornita prezintă la Wiener Konzerthaus o gală muzicală de Anul Nou. La miezul nopții, în foaierul mare din Konzerthaus se dansează vals. La Theater an der Wien, Angelika Kirchschlager și Anne Sofie von Otter vă conduc la prin lumea muzicală a lui Kurt Weill. Gala de Anul Nou dă tonul pentru premiera „Operei de trei bani“, prezentată în 2016 cu ocazia aniversării de zece ani a „Noii Opere“.

Pe 31.12.2015, traseul de Revelion transformă centru Vienei într-un uriaș loc de petrecere cu scene cu spectacole și muzică, de la vals până la pop. Balul de Anul Nou de la Hofburg vă invită să petreceți o noapte de vis în săli imperiale în stil baroc, cu melodii ritmate, alături de stele din lumea baletului și a operei. Punctul culminant al trecerii dintre ani îl constituie Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena în Sala de Aur de la Musikverein, cu preconcert (pe 30.12.2015), concert de Anul Nou (pe 31.12.2015) și concert de Anul Nou (pe 1.1.2016). Datorită cererii mari, biletele se vând numai pe pagina de internet a Filarmonicii din Viena.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links