By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 05/2015 Noutăți în gastronomia vieneză


Renumitul bucătar german Juan Amador (trei stele în ghidul Michelin 2015) s-a mutat de la Mannheim la Viena, urmând să deschidă în octombrie 2015 noul său restaurant Amador. Acesta se va afla în fostul local Cabaret Renz din districul 2, transformarea fiind făcută de biroul de arhitectură Urbanauts. În iunie 2015, Konstantin Filippou deschide un bistro cu vinuri, premiat cu o stea de ghidul Michelin 2015. Micuțul local, pentru numai 45 de persoane, se află chiar lângă restaurantul lui Filippous, din centrul Vienei. Aici, accentul se pune pe vinuri biologice și biodinamice, pe vinuri naturale și preparate fine, a-la-carte.

După trei ani, o cafenea vieneză pentru vârstnici, care funcționa pe principiul pop-up, și-a găsit o locație stabilă. La nou deschisul local Vollpension din districtul 4, seniorii servesc cele mai bune prăjituri preparate de ei, ornamentate cu poveștile lor de viață. În calitate de social business, noua cafenea promovează interacțiunea între tineri și vârstnici și trezește amintiri din copilărie, căci rețetele de mâncare și prăjituri sunt cele cunoscute de la bunici. Cu cea mai mare selecție de bere și cider artizanale din Austria, (150 de beri îmbuteliate, 30 de beri la țap) precum și preparate suculente și afumate de BBQ, restaurantul The Brickmakers a fost inaugurat la finalul lunii martie 2015. În noua locație din districtul 7, restaurantul pop-up „Big Smoke Bar & BBQ“, care anul trecut se bucura de mare succes pe canalul Dunării, a găsit acum o locație fixă. La începutul anului 2015, s-a deschis în districtul 1, nu departe de Opera de Stat din Viena, restaurantul Shiki, cu preparate culinare din bucătăria modernă, autentic japoneză, cu accente europene. Acest local fin pentru este un proiect al dirijorului și violonistului de renume internațional Joji Hattori, născut în Japonia și crescut la Viena. Pentru arhitectura și design-ul restaurantului Shiki este responsabil biroul de arhitectură BEHF Corporate Architects din Viena.

Chial lângă clubul Pratersauna s-a deschis de curând primul club de hip-hop. La Vie i Pee muzica este, desigur, în centrul atenției. Dar dacă vi se face foame, în lungile nopți de petrecere, puteți mânca pui la rotisor, șnițel și alte preparate tipic vieneze. La terminalul 2 al aeroportului din Viena, renumita familie de gastronomi vienezi Figlmlüller a deschis cafeneaua Daily Roast, cu cafea proaspăt prăjită și snackuri. Berăria vieneză Ottakringer va deschide în curând un local propriu. Într-o zonă de piață foarte apreciată din districtul 16, pe Yppenplatz 4, cu beri artizanale făcute la berărie și o ofertă culinară asemănătoare cu cea a standurilor de cârnăciori vienezi. Preparatele bucătăriei sunt rezultatele renumitului bucătar vienez Christian Petz și se orientează după oferta standurilor de cârnați de pe străzile din Viena. Berea Craft se găsește și la o terasă temporară de pe malul canalului Dunării. Mai precis Slow Tacos Bar & Taqueria își așteaptă oaspeții din mai până în septembrie 2015 în fața localului Badeschiff cu bere specială și tacos, churros și salate. Restaurantul vegetarian Tian cu o stea Michelin va deschide porțile în vară unui bistro cu două terase în aer liber și una acoperită în una din cele mai romantice străzi în stil Biedermeier a cartierului Spittelberg din districtul 7.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links