By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 05/2015 VIDEO: 150 ani de Ring: Muzeul de Istoria Artei Viena și Muzeul de Istorie Naturală Viena


Download Video (MP4, 135 MB)

Gottfried Semper și Carl von Hasenauer au conceput Muzeul de Istoria Artei Viena în stilul renascentist italian, ca Palat al artelor frumoase. Pictori importanți precum Hans Makart și Gustav Klimt au creat parțial decorațiunile interioare pe pereți și tavan. Constucția situată pe Ring, în apropiere de Hofburg, a fost construită în 1891. Tote obiectele de artă adunate și expuse aici oglindesc pasiunea de a colecționa și viziunea culturală și politică a arhiducilor și împăraților din Casa Habsburg: obiecte din Egiptul Antic, Antichitate, Evul Mediu sau Epoca Modernă. Sculpturi minunate, opere ale celor mai mari maeștrii renascentiști și ai barocului, cea mai mare colecție din lume a operelor lui Bruegel, opere din mediul de curte și reprezentativ al Habsburgilor și multe altele. Cu toate aceste bijuterii, KHM deține printre cele mai importante colecții de artă din lume.

Galeria de picturi dispune de numeroase capodopere ale artei occidentale, printre care opera lui Raffael „Madonna în iarbă“, „Alegoria picturii“ lui Vermeer, tablourile cu infante ale lui Velázquez, opere de artă de Rubens, Rembrandt, Dürer, Tizian și Tintoretto. Kunstkammer, cu obiecte din tezaurul de odinioară al Habsburgilor, a sărbătorit în martie 2013 o redeschidere plină de strălucire. Colecția de aici se numără printre cele mai importante din lume, expunând opere prețioase din Evul Mediu, Renaștere și Baroc, printre altele și renumita Saliera lui Benvenuto Cellini.

Oglinda arhitectonică a Muzeului de Istoria Artei Viena, se află vis-à-vis, traversând Piața Maria-Tereza. Deschis în anul 1889, Muzeul de Istorie Naturală Viena este unul dintre cele mai importante muzee de științe naturale din lume, cuprinzând ca. 30 milioane de exponate. Aici vizitatorii pot explora istoria pământului și diversitatea naturii. Fie că este vorba de o călătorie spre Venus din Willendorf, un tur prin cele 39 de săli cu exponate, ture interesante pentru copii sau o privire de pe acoperiș asupra centrului Vienei: Muzeul de Istorie Naturală Viena oferă surprize pentru vizitatorii mari și mici.

În sala dinozaurilor, alături de scheleți și rămășite ale animalelor preistorice gigantice, vă așteaptă un alozaur care pare viu, se mișcă și urlă înspăimântător. Omul și dezvoltarea sa sunt în centrul atenției în sălile de antropologie. La o stație de morphing, vizitatorii se transformă în oameni preistorici și pot trimite prietenilor, pe mail, fața lor din vremuri îndepărtate. Sala pietrelor prețioase a muzeului strălucește în sensul prorpiu al cuvântului, cu un topaz uriaș cu o greutate de 117 kg și cu giuvaierele Mariei Tereza. Cea mai mare și mai veche colecție de meteoriți din lume se poate admira în sala meteoriților. Acolo se pot vedea 1.100 de pietre „căzute din cer“. Cu ajutorul unui simulator se poate înscena o lovitură uriașă de meteorit, în imagine 3D.

Încă de acum 125 de ani, deasupra intrării în acestui edificiu imperial scria: „Bogăției naturii și descoperirii acesteia“. Un crez după care se ghidează activitatea din și din jurul muzeului. Pentru că nici într-un palat timpul nu stă în loc, la aniversara muzeului s-a prezentat noul palnetariu digital, care, cu ajutorul tehnicii de proiectare fulldome, poartă vizitatorii virtual, însă exact din punct de vedere științific, spre Căalea Lactee sau spre Inelele lui Saturn.

  • Muzeul de Istoria Artei Viena, Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien, www.khm.at
  • Muzeul de Istorie Naturală Viena, Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien, www.nhm-wien.ac.at

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links