Informaţii de presă Viena 05/2015 Hoteluri vieneze altfel


Cine dorește să înnopteze odată într-o clădire istorică, se poate caza la renumita fabrică de oțet vieneză Gegenbauer, din districul 10. Erwin Gegenbauestr a constuit în 1899 acest complex rezidențial în care a crescut, iar acum, cinci camere au fost transformate în camere hoteliere neobișnuite, de echipa de arhitecți heri&salli (Heribert Wolfmayr și Josef Saller). Prizele atârnă din tavan, conductele de apă trec descoperite prin cameră, pereții din cărămidă și stâlpii de susținere din oțel au fost descoperiți. Ansamblul Wiener Gäste Zimmer vrea să lase la vedere meșteșugăria. Oaspeții se pot bucura de arta de a produce oțet și bere precum și de extragerea uleiului și prăjitul cafelei, pentru că în clădire se lucrează din greu. Printre altele se produce și miere, provenită de la albinele proprii și pâine coaptă în casă.

Cei cărora le place să fie în mișcare, se pot bucura de o cazare în Trailer. În grădina din fața Hotelului Daniel Wien din districtul 3 este parcată această rulotă cu piele strălucitoare din aluminiu. Suprafața de 16 m² a fost amenajată confortabil de specialiști în decorarea interioară a bărcilor. Pe lângă izolarea termică și fonică, rulota este dotată și cu aer condiționat, încălzire, flat-screen, wifi și o cadă de baie. Pentru toți cei care vor să înnopteze la vienezi „adevărați“, Chez Cliché a amenajat cinci apartamente aparținând unor personaje fictive, în districul 1 și 9 din Viena. Fostul jocheu Raul își închiriază locuința amenajată cu piele, lemn și șei, iubitorilor de cai, stewardesa Bella găzduiește în casa sa numeroase suveniruri din concedii, iar Maria Tereza are o slăbiciune pentru muzica clasică și decoruri imperiale. Apartamentele sunt situate central și amenajate cu multă dragoste pentru detalii. La cerere se pot obține numeroase recomandări personale pentru a descoperi Viena.

Cameră de hotel în loc de magazin: aceasta a fost ideea cu care a pornit acum 4 ani, Urbanauts, o tânără echipă de arhitecți, la construcția unui complex de cazare, după un nou concept. Aceștia transformă localuri goale de pe străduțe în camera de cazare pentru turiștii din Viena, păstrând poveștile vechilor magazine sau ateliere. Între timp există cinci așa-numite Street Lofts, cu nume precum „Croitoreasa“, „Artistul“ sau „Galeristul“, ce amintesc de utilizarea originală a acestor spații. Aceste camere în regim hotelier din districtul 4 din apropierea gării, pot fi rezervate online iar check-in-ul se face la seiful de chei situat la intrarea în aceste apartamente. După un concept asemănător se ghidează și This is not a hotel, situat în apropierea canalului Dunării, într-o clădire datând de la începutul secolului XX, aici au fost amenajate trei apartamente decorate individual. Pe lângă indicii utile despre descoperirea Vienei, aici se poate lua și micul dejun, cu produse regionale.

Din februarie 2015, cine vrea să facă o faptă caritabilă odată cu rezervarea unei cazări, poate înnopta la Magdas Hotel din districtul 2. Caritas Viena a transformat un fost cămin de bătrâni, situat lângă parcul Prater, într-un hotel pentru buget redus, cu 78 de camere și servicii precum bibliotecă, home-cinema și închiriere biciclete. Acest proiect social este condus de profesioniști din domeniul hotelier, alături de refugiați din 14 țări. În aprilie 2015 s-a deschis primul hotel de cooperare din spațiul germanofon, Hotel Schani Wien, cu 135 de camere. Situat la gară, acesta a fost dezvoltat de o familie de hotelieri vienezi împreună cu Institutul Fraunhofer pentru Muncă și Organizare IAO Stuttgart, ca primul hotel smart. Tehnologii inovatoare facilitează procesul de rezervare, alegerea camerei și check-in-ul. În lobby a fost creată o zonă de întâlnire, care invită la socializare.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Rate this article
Recommend article

Please complete all the mandatory fields marked with *.
The data and email addresses you provide will not be saved or used for other purposes.

From
to
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links