By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 03/2015 Dulciuri create de hotelurile vieneze


Tortul original Sacher este o prăjitură de ciocolată pufoasă, cu marmeladă de caise și o glazură fină, fiind cu siguranță cel mai cunoscut tort din Viena, din Austria – dacă nu chiar din întreaga lume. Din 1832, rețeta sa originală este ținută secretă de binecunoscutul Hotel Sacher Wien, situat în spatele Operei de Stat din Viena. Cel care a „inventat“ odinioară acest tort este Franz Sacher, ucenic la bucătărie în casa principelui Metternich. La ora actuală se produc anual manual peste 360.000 de torturi pe zi. O treime din acestea se consumă la hotel iar altă treime se distribuie în magazine, ultima treime fiind trimisă în întreaga lume. O rețetă renumită și o legendă a inventării ei are și tortul imperial. Se spune că acesta a fost creat de un băiat de la bucătărie, în 1873, în cinstea împăratului Franz Joseph I, cu ocazia inaugurării Hotelului Imperial, pe Ringul vienez. Ingredientele acestui tort sunt: cremă de cacao, straturi de foi de migdale umplute cu marțipan, trase în glazură de ciocolată. Tortul imperial poate fi comandat online, la fel și tortul original Sacher, fiind expediat în cutii din lemn.

Un alt produs de patiserie vieneză artizanală îi este dedicat Grand Hotel Wien. Grand Guglhupf este făcut, nici nu se putea altfel, după o rețetă ținută secretă. În afară de unt, zahăr, făină și ouă se mai adaugă vin roșu și scorțișoară pentru a obține prăjitura aromată. Prăjitura Grand Guglhupf se servește la hotelul de pe Kärntner Ring, dar poate fi achiziționată și din magazinul online sau de la magazinul hotelului, într-o cutie de cadouri. Grupul hotelurilor de lux The Ritz-Carlton a creat în 2014 prăjitura proprie, pentru toate cele 86 de hoteluri din întreaga lume. Prăjitura Ritz-Carlton îmbină ciocolata amară cu bucăți de portocale și poate fi cumpărată și de la hotelul din Viena, situat pe Ring,.

Hotelul Hilton Vienna din Stadtpark aduce un omagiu renumitului pictor vienez art nouveau, Gustav Klimt. Tortul Klimt se prepară fără făină, însă este glazurat cu ciocolată. Hotelul Do & Co Vienna de la Stephansplatz a folosit ca sursă de inspirație catedrala Sf. Ștefan, pentru a crea tortul său, Domspitz. Prăjitura cu ciocolată și mac este umplută cu gem de prune și învelită în ciocolată. Se poate cumpăra într-un ambalaj triunghiular, care amintește de șindrilele de pe acoperișul turlelor simbol al orașului. Și Hotelul Vienna Marriott, cu al său Ringstraßen-Torte face aluzie la poziția sa pe cel mai frumos bulevard vienez. Minunata operă culinară îmbină biscuiți, marțipan crud, portocale confiate și nuga de alune. Rețeta desertului semnătură Altstadt Vienna, din sectorul 7 al Vienei, este creat de renumita Sarah Wiener, o clientă obișnuită a hotelului și cofetar. Tortul Otto este un tort din ciocolată acoperit de ciocolată, decorat cu cireșe glazurate.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links