By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2014 VIDEO: Romantisch Wenen


Download Video (MP4, 118 MB)

Kronkelende steegjes, versierde arcades, smaakvolle binnenplaatsen en een statig paleis: het centrum van Wenen is bijzonder romantisch. In de oude wijken rondom de Stephansdom zijn de straten bezaaid met eeuwenoude kinderkopjes. Een wandeling door de Blutgasse en rondom de Domgasse staat gelijk aan een ontmoeting met het verleden, evenals een bezoek aan de voormalig Oostenrijks-Hongaarse hofleverancier Köchert, die de mooiste sieraden maakte voor keizerin Elisabeth.

Romantische wandelingen zijn ook te maken in Spittelberg, een wijk in de buurt van het MuseumsQuartier met prachtig gerestaureerde Biedermeier huizen. Ook mag een bezoek aan de Weense parken natuurlijk niet ontbreken. Vele ervan zijn centraal gelegen aan de Ringstraβe zoals het Rathauspark, het Stadtpark of de Volksgarten met meer dan 400 soorten rozen. Een ervaring op zich zijn de barokke tuinen van Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere met hun lange lanen, prachtig geknipte heggen, weelderige bloembedden en beeldschone fonteinen en monumenten. Schloss Schönbrunn heeft voor romantici ook een exclusieve hotelsuite met een keizerlijke ambiance. Een romantisch weekend Wenen is niet compleet zonder het schilderij “De Kus” van Gustav Klimt gezien te hebben in het Schloss Belvedere.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links