By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2014 Nieuw design en verbeterde service van het VVV kantoor


De VVV van Wenen is tegenwoordig gehuisvest op de Albertinaplatz (op de hoek van de Maysedergasse) en kreeg een compleet nieuw uiterlijk aangemeten. Vanwege een toenemend aantal bezoekers was de oude indeling niet meer toereikend, in 2013 kreeg het VVV kantoor meer dan 450.000 bezoekers. Het pand werd ontworpen door Delugan Meissl Associated Architects (DMAA), die onder andere ook het Nederlandse EYE Filminstituut en het Porsche Museum in Stuttgart ontwierpen.

Het personeel van het VVV-kantoor spreekt gezamenlijk 10 talen. Bovendien voldoet het nieuwe kantoor ook aan alle moderne digitale faciliteiten waar de klant anno 2015 om vraagt. “Ons kantoor is toegangelijk voor jonge backpackers tot en met ouderen met een lichamelijke handicap, zegt Norbert Kettner, de directeur van het verkeersbureau. De kleding van het VVV perosoneel is afgestemd op het nieuwe design. De chique outfits zijn ontworpen door Peter Holzinger, ontwerper van het Weense modelabel superated, dat in de Margaretenstraβe 46 een eigen winkel heeft. (www.superated.com)

Ook het ticketkantoor Jirsa heeft een balie in het nieuwe VVV-kantoor waar toeristen tickets en rondleidingen kunen boeken. Evenens is in het nieuwe centraal station van Wenen (dat op 10 oktober 2014 officieel geopend werd) een nieuw VVV-kantoor geopend.. Het kantoor is te vinden bij het infopunt van de ÖBB (Österreichische Bundesbahnen) in de grote hal. Het kantoor is dagelijks van 9-17 uur geopend en toeristen kunnen er terecht voor informatie, gratis stadskaarten, brochures, het reserveren van hotels, gratis Wi-Fi en nog veel meer. Het VVV-kantoor op de luchthaven is dagelijks geopend van 7-22 uur.

  • Tourist-Info Wenen, Albertinaplatz, Ecke Maysedergasse, 1010 Wenen, dagelijks van 9-19 uur
  • Tourist-Info Centraal Station, InfoPoint ÖBB, Hauptbahnhof, 1100 Wenen, dagelijks van 9-17 uur
  • Tourist-Info Luchthaven Wenen, Aankomsthal, 1300 Vliegveld Schwechat, dagelijks 7-22 uur
  • www.wien.info

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links