By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2014 Weense bals voor lesbiennes en homo’s in 2015


Het Weense Regenboogbal in het Parkhotel Schönbrunn wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van het balseizoen voor de LGBT-gemeenschap. Het pand staat op een prachtige locatie en staat het deze avond deze avond geheel in het teken van een traditioneel bal. Het dragen van avondkleding is dus essentieel! Daarnaast is het Regenboogbal ook een belangrijke benefietavond: de opbrengst komt ten goede aan het werk van HOSI (Homosexuelle Initiatieve). Het Creatieven Bal is een alternatief bal voor de LGBT-gemeenschap en hun vrienden. In 2015 zal het bal 6 en 7 februari worden gehouden en heeft als thema “Amerika – Ik wil een cowboy als man!”

De enige overeenkomst tussen het Rozenbal en een traditioneel bal, is de openingspolonaise. Het is een alternatief voor het traditionele Opera bal dat tegelijkertijd plaatsvindt in de Staatsoper. Glamour kostuums of elegante avondkleding horen er zeker bij op het bal dat op 12 februari in het Kursalon plaatsvindt. Het Rozenbal is echter niet alleen een hommage aan de dansvloer, maar ook een socio-politiek statement waar mensen onbevooroordeeld samen met verschillende mensen feesten. Een commerciëel directeur danst met een museumdirecteur, het kamermeisje met de beveiliger en homo’s swingen met hetero’s. Ook steeds meer beroemdheden weten de weg naar het bal te vinden en ook bezoekers van het Operabal sluiten later op de avond aan bij het Rozenbal om de avond luchtig af te sluiten.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links