By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2014 EuroVisie Songfestival in 2015 in Wenen


Wenen verheugt zich op de twee halve finales die plaatsvinden op 19 en 21 mei 2015 en de grote finale op 23 mei dat in de Stadthalle wordt gehouden. Natuurlijk is ook Conchita Wurst van de partij die vorig jaar met haar nummer “Rise Like A Phoenix” de harten van het publiek in Kopenhagen en de Oostenrijkers voor zich won.

Wenen heeft alles in huis om een groots evenement als het EuroVisie Songfestival tot een groot succes te maken. De stad heeft een groot internationaal karakter en een multiculturele samenstelling van de bevolking. Dat was in de tijd van de monarchie ook al zo. Vandaag de dag leven er zo’n 570.000 mensen van buitenlandse afkomst in Wenen uit bijna 200 landen. 49% van de bevolking van Wenen heeft een migrantenafkomst, dat wil zeggen dat zij zelf niet in Oostenrijk zijn geboren of tenminste één ouder niet. Wenen staat wereldwijd ook bekend als een mekka voor internationale cultuur-, muziek- en lifestyle. In de stad luisteren elke avond zo’n 10.000 liefhebbers live naar klassieke muziek en vullen jaarlijks meer dan 15.000 evenementen de concertagenda met optredens uit elk genre.

Het vliegveld Wien-Schwechat biedt directe vluchten naar 177 bestemmingen in 69 landen wereldwijd. Met de City Airport Train (CAT) kunnen reizigers het centrum in 16 minuten bereiken. In de herfst van 2014 wordt ook het nieuwe centraal station van Wenen geopend, een hypermodern verkeersknooppunt. Wenen heeft een uitstekend en betrouwbaar openbaar vervoer systeem met de U-bahn, S-bahn, bus en tram.

Bezoekers van de stad Wenen kunnen kiezen uit 60.459 hotelbedden bij 438 aanbieders waarvan 187 vier- en vijfsterren hotels. Binnen een straal van 5 kilometer van het stadhuis zijn er 48.500 bedden beschikbaar. De Weense horeca omvat zo’n 7.400 taveernes waarvan er zo’n 800 in de binnenstad zijn gelegen. Daarnaast heeft Wenen ook al vele jaren ervaring met het organiseren van grootschalige evenementen zoals het Life Ball, Wereld AIDS congres, radiologencongres en EURO2008. De stad wordt als 3e gerangschikt in de statistieken van de International Congress and Convention Association (ICCA).

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links