By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2014 Het Weense balseizoen


Liefhebbers van bals kunnen hun hart ophalen in Wenen: het balseizoen puilt uit met voorstellingen. Het seizoen start officiëel met het begin van het nieuwe jaar, maar de aftrap was al op 11 november met de inleiding van het carnavalseizoen, waarbij de Weense dansscholen de binnenstad omtoverden tot een openluchtdansvloer. Op 21 november werd er voor het goede doel gedanst op het Rode Kruis Bal in het stadhuis van Wenen. Met de jaarwisseling kan men naar een elegant Nieuwjaarsbal in de Hofburg, de voormalige keizerlijke zetel.

In het nieuwe jaar gaat het balseizoen dan echt van start. Van het Weense Zuckerbäckerbal in de Hofburg (15 januari 2015) gaat het balfeest verder met het Bloemenbal in het Rathaus op 16 januari ter ere van “150 jaar Ringstrasse”. Het weekende daarop (22 januari 2015) is het geliefde Ball der Wiener Philharmoniker in de Musikverein een niet te missen evenement. Het traditionele bal voor homo’s en lesbiennes, het Regenbogenbal in Parkhotel Schönbrunn op 31 januari, wordt opgevolgd door het Kaffeesiederbal in de Hofburg op 6 februari. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk het Operbal in de Weense Staatsoper op 12 februari. Echte die-hards brengen diezelfde dag ook nog een bezoek aan het Rozenbal dat in de Kursalon van Wenen plaatsvindt. Wie een flink uithoudingsvermogen heeft kan de volgende dag door dansen bij het Bonbon Bal in het Konzerthaus.

Hiermee is de Weense bal-kalender nog lang niet compleet want ook het Ärtzebal, Juristenbal en de Johann-Strauß volgen nog. Een overzicht van alle Weense bals is te vinden op www.wien.info

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links