By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2014 450 jaar Spaanse Rijschool


Met een jubileumuitvoering van de Lipizzaners op de Heldenplatz viert de Spaanse Rijschool in Wenen haar 450ste verjaardag. Op 26 juni 2015 is het beroemde paardendressuur te aanschouwen in de openlucht op het plein bij de presidentiële kanselarij. De kaartverkoop voor de 90 minuten durende voorstelling op 26 juni, de generale repetitie op 25 juni en voorstelling op 27 juni is nu gestart.

Het hoogtepunt van de viering is het Fête Impériale zomerbal op 26 juni in de Rijschool. De Spaanse Rijschool wordt dan voor één nacht omgetoverd in een unieke balzaal. De rijschool, het binnenplein van het Renaissance Stallburg gebouw en de pleinen van de Michaelkerplatz en de Josefplatz worden omgetoverd tot een groot balterrein.

De Spaanse Rijschool in Wenen is de enige instelling ter wereld waar men de klassieke Renaissance manier van paardrijden al 450 jaar lang uitvoert en in stand houdt. Het doel van deze klassieke rijkunst is om de natuurlijke bewegingen van het paard te bestuderen en het voortzetten van dressuurtraining met het hoogste niveau van elegantie. Het resultaat is een ongekende harmonie tussen ruiter en paard en een waar genot om naar te kijken.

450 jaar Spaanse Rijschool Wenen

1010 Wien, www.srs.at

Fête Impériale

26.6.2015

Spanische Hofreitschule, Michaelerplatz 1, 1010 Wenen
www.fete-imperiale.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links