By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2014 Baluri vieneze pentru LGBT în 2015


Balul vienez Regenbogenball se desfășoară la Parkhotel Schönbrunn, fiind considerat una din atracțiile anului pentru comunitatea LGBT. Evenimentul din sălile baroce este însă cât se poate de clasic,  căci în centrul atenției se află stilul tradițional al balurilor vieneze. Așadar, ținuta elegantă de seara este obligatorie pe data de 31.1.2015. În plus, Regenbogenball este un important eveniment caritabil: veniturile sunt folosite în beneficul activităților asociației vieneze HOSI (Inițiativa homosexuală). Kreativbal este balul alternativ al obișnuiților scenei homosexualilor și prietenilor și susținătorilor acestora, și se desfășoară în două seri consecutive. „America – Vreau un cowboy de bărbat!“ este motto-ul serilor de 6 și 7.2.2015.

Singura asemănare dintre Rosenball și un bal clasic este poloneza din deschidere. În afară de asta, balul este o alternativă disco la Balul Operei, desfășurat concomitent la Opera de Stat din Viena. Costume strălucitoare sau ținute de seară elegante sunt ținuta potrivită pentru evenimentul din 12.2.2015 de la Kursalon din Viena. Rosenball nu este însă numai un omagiu adus dansului austriac, ci și un statement social și politic, care arată că oameni foarte diferiți, fără prejudecăți se pot distra împreună, fără prejudicii. Consilierii se întâlnesc cu directori de muzeu, femeile de serviciu dansează cu brokerii, homosexualii dansează cu heterosexualii, și din când în când mai apare și câte o celebritate sau invitați ai Balului Operei, care vin la Rosenball, pentru distracție ca-n filme.

  • Regenbogenball, 31.1.2015, Parkhotel Schönbrunn, Hietzinger Hauptstraße 10-14, 1130 Wien, www.regenbogenball.at
  • Kreativball, 6. + 7.2.2015, Hans-Mandl-Berufsschule, Längenfeldgasse 13-15, 1120 Wien, www.clubkreativ.at
  • Rosenball, 12.2.2015, Kursalon Wien, Johannesgasse 33, 1010 Wien, www.rosenball.eu

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links