By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2014 150 de ani de Ring: un muzeu vienez în aer liber


Clădirile de pe Ring se numără printre cele mai importante obiective turistice ale orașului. Supranumit „cel mai grandios spațiu public din Europa“ (Edmund de Waal: „Iepurele cu ochi de chihlimbar“) Ringul se caracterizează prin diversitate arhitectonică. Istorismul, stilul arhitectonic care se poate vedea pe Ring a avut ca modele construcții istorice idealizate. Tot timpul s-a ales acel model istoric, care corespundea cel mai bine scopului noii clădiri, de exemplu, modelul unui templu grecesc pentru Parlament sau cea a unui for antic, pentru Reședința imperială. Opera de stat, Universitatea, Bursa și Muzeul de Artă și Muzeul de Științe Naturale au fost construite în stil neoclasic, Teatrul în stil neo baroc, Primăria în stilul gotic flamand, iar biserica Votiv în stil neogotic.

Printre cei mai importanți arhitecți ai clădirilor de pe Ring se numără Theophil Hansen (Parlamentul, Bursa, Academia de Artă, Musikverein, Palatul Ephrussi, Palatul Epstein, Palatul Hansen), Gottfried Semper și Carl Hasenauer (Neue Burg, Muzeul de Artă și Muzeul de Științe Naturale, Teatrul), Heinrich Ferstel (Universitatea, biserica Votiv, Muzeul de Artă și Industrie/astăzi MAK – muzeul pentru artă aplicată/artă contemporană, Palatul Wertheim, Palatul Ludwig Viktor), August Sicard von Sicardsburg și Eduard van der Nüll (Opera de Stat) și Friedrich Schmidt (primăria). Construcțiile de pe Ring din secolele următoare sunt concepute, de Otto Wagner (Poșta 1904-12) și Max Fabiani (Urania, 1909-10). Turnul lui Erich Boltenstern a fost inaugurat în 1955, fiind una din puținele clădiri moderne de pe Ring.

Ringul vienez este cu adevărat încărcat de detalii arhitectonice, de la decorurile fațadelor palatelor la modul în care au fost create porțile de intrare și casa scărilor, până la sculpturi. Conceptul urbanistic prevedea o unitate reprezentativă, compusă din alăturare de clădiri publice și private. Printre clădirile monumentale de pe Ring se numără Opera de Stat, Teatrul, Primăria și Parlamentul. Muzeul de Științe Naturale și Muzeul de Artă, precum și „Neue Burg“, o extensie a Hofburg, au făcut parte dintr-un proiect arhitectural menit să sublinieze puterea habsburgilor. Edificiul Kaiserforum trebuia să lege Hofburg de cele două muzee gemene, construite pentru a găzdui colecțiile imperiale, și ar fi trebuit să ajungă până la grajdurile imperiale (astăzi zona culturală MuseumsQuartier). Ce-a de-a doua aripă vis-a-vis de Neue Hofburg (astăzi Heldenplatz) nu a fost realizat niciodată, clădirea Kaiserforum rămânând nefinalizată.

     Vienna State Opera

State Opera House
Vă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

 

© WienTourismus / Christian Stemper

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links