By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 11/2014 Bécsi bálok leszbikusoknak és melegnek 2015-ben


A Parkhotel Schönbrunnban tartott Bécsi Szivárványbál a leszbikus és meleg, valamint transzvesztita közösség báli szezonjának fénypontját jelenti. Ezen az estén a díszes termekben elsősorban klasszikus módon, a bécsi bálhagyományokat figyelembe véve ünnepelnek. Az elegáns alkalmi ruházat 2015. január 31-én tehát kötelező! Emellett a Szivárványbál fontos jótékonysági esemény is: a bevétel a bécsi HOSI (Homoszexuális Kezdeményezés) sokrétű munkásságát hivatott segíteni.

A Kreatívbál a leszbikus és meleg közösség, valamint barátaik és barátnőik alternatív bálja, amelyet két egymást követő este (és éjszaka) rendeznek. A 2015. február 6-án és 7-én megrendezésre kerülő bál mottója: „Amerika – egy cowboyt szeretnénk férjnek”.

Az egyetlen, ami a Rózsabál esetében egy klasszikus bálra emlékeztet, az a nyitótánc. Ettől eltekintve a bál egy sajátos diszkóalternatíva az ezzel egyidejőleg a Bécsi Állami Operaházban megrendezésre kerülő Operabállal szemben. Csillogó kosztümökre vagy elegáns alkalmi ruházatra mindenképp szükségünk van a Bécsi Kursalonban 2015. február 12-én rendezett eseményen. A Rózsabál azonban nemcsak egy vidám tisztelgés az osztrák táncélet előtt, hanem egy fontos társadalompolitikai esemény is, amelyen különféle emberek előítéletek nélkül közösen ünnepelnek. Kereskedelmi tanácsos találkozik a múzeumigazgatóval, takarítónő táncol a brókerrel, melegek beszélgetnek heterókkal és időközben egyre több híresség és Operabál-vendég is feltűnik a Rózsabálon, hogy filmjelenetbe illő módon zárja le az estét.

  • Szivárványbál, 2015.01.31., Parkhotel Schönbrunn, Hietzinger Hauptstraße 10-14, 1130 Bécs, www.regenbogenball.at
  • Kreatívbál, 2015.02.06. és 07., Hans-Mandl-Berufsschule, Längenfeldgasse 13-15, 1120 Bécs, www.clubkreativ.at
  • Rózsabál, 2015.02.12., Bécsi Kursalon, Johannesgasse 33, 1010 Bécs, www.rosenball.eu

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links