By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 11/2014 Bécsi bálszezon


A bálok rajongóinak Bécsben számtalan kötelező időpont szerepel a programnaptárában. A főszezon az újév kezdetével indul, a nem hivatalos nyitányt azonban a Karneváli megnyitó jelenti 2014. november 11-én, amelyen a bécsi tánciskolák egyetlen hatalmas szabadtéri táncparketté varázsolják a belvárost. 2014. november 21-én, a Vöröskereszt bál alkalmával a jó cél érdekében táncolnak a Városházán egybegyűltek, míg az évfordulót érdemes a Hofburg Szilveszterbálon, az egykori császári rezidencia elegáns termeiben ünnepelni.

Az új évben már egymást érik a különféle bálok: míg a Bécsi Cukrászok bálját a Hofburgban (2015. január 15.), addig a „150 éves a Ringstraße” mottóval rendezett Virágbált (2015. január 16.) a Városházán tartják. A következő hétvégén rendezik a Bécsi Filharmonikusok bálját a Zeneegyletben (2015. január 22.). Bécs meleg és leszbikus közösségének klasszikus bálját, a Szivárványbált a Parkhotel Schönbrunnban tartják (2015. január 31.), amelyet a Kávémérők bálja követ a Hofburgban (2015. február 6.). A fénypont természetesen minden évben az Operabál a Bécsi Állami Operaházban (2015. február 12.), amely után többen is átruccannak az Operabállal egy időben tartott Rózsabálra a Kursalonba. Aki bírja erővel, az másnap a Bonbon bálon folytathatja az ünneplést a Koncertházban (2015. február 13.)

A bécsi bálnaptár azonban ezzel még messze nem teljes. Ott van még például az Orvosbál, az Ügyvédbál, a Johann Strauß bál stb. A fontosabb bécsi bálok listája megtalálható a következő honlapon: www.wien.info

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links