By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 10/2014 VIDEO: 150 de ani de Ring


Download Video (MP4, 120 MB)

Istoria Ringului vienez începe pe 20.12.1857, când Împăratul Franz Iosif ordonă dărâmarea tuturor zidurilor de apărare din jurul centrului orașului și a terenului folosit până atunci de armată, din fața bastioanelor și a zidului cetății, așa numitul Glacis, și construirea în loc a unei străzi somptuoase, cu clădiri reprezentative. Cel mai mare proiect de urbanizare din istoria Vienei a însemnat legătura între centrul orașului, dominat de reședința imperială și de palatele nobililor, cu localitățile micii burghezii. În același timp, acest proiect mamut de construcție a contribuit la creșterea foarte rapidă a populației orașului. Din 1857 până în 1868 populația orașului a crescut cu 30%, depășind încă din 1890 un milion de locuitori. La final, construcția Ringului a însemnat și transformarea orașului reședință al Monarhiei Dunării, într-un mare oraș european.

Pe 1 mai 1865 Ringul a fost inaugurat oficial de Împăratul Franz Iosif. Minunatul bulevard nu era însă nici pe departe finalizat, lucrările au continuat pentru mai bine de jumătate de secol. Cei mai buni arhitecți au contribuit la crearea Ringului, mai ales Theophil von Hansen, Heinrich von Ferstel, Gottfried Semper și Carl von Hasenauer. Stilul arhitectural preponderent a fost Istorismul, care reproducea construcții  arhitectonice istorice, într-un mod idealizat. Astăzi, construcțiile de pe Ring se numără printre cele mai importante atracții turistice ale orașului. Acestea sunt clădiri imperiale reprezentative precum Opera de Stat, Teatrul, Muzeul de Artă și Muzeul de Științe Naturale. Acestora li se alătură și clădirile reprezentând spiritul democratic al poporului, precum Parlamentul, Primăria și Universitatea. În final și familii provenind din marea burghezie, mai ales evrei, au ajuns să construiască pe minunatul Ring, și să își invite musafirii în saloanele lor exclusiviste din Palatul Epstein, Todesco sau Ephrussi. În perioada de glorie a Ringului, acesta găzduia 27 de cafenele.

Minunatele parcuri de pe Ring sunt și astăzi oaze de relaxare. Tot anul, Ringul este scena marilor evenimente, care se desfășoară în piețe sau în clădirile de pe bulevarde, de exemplu Piața de Crăciun vieneză sau Festivalul de muzică de film care se desfășoară în Piața Primăriei, Life Ball desfășurat în clădirea primăriei și multe altele. În 2015, Viena sărbătorește cea de-a 150-a aniversare a Ringului, cu numeroase expoziții. Puteți găsi toate informațiile despre 150 de ani de Ring pe www.ringstrasse2015.info, fotografii de presă pe www.wien-bild.at (Button „150 Jahre Ringstraße“).

Mulțumin următoarelor instituții pentru amabilitatea arătată în timpul lucrărilor:

  • Orașul Viena
  • Tramvaiul vienez de pe Ring/Wiener Linien
  • Grădinile Federale Austriece
  • Muzeul de Istorie Naturală Viena
  • Wiener Urania
  • Kursalon Wien

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links