By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 10/2014 Velázquez la Muzeul de Artă din Viena


Muzeul de Artă din Viena prezintă în 2014 prima expoziție individuală din spațiul germanofon, în cinstea renumitului artist aflat în serviciul „Casei de Austria“. Expoziția aduce în centrul atenției  forța de creație ieșită din comun și diversitatea artistică a lui Velázquez, prezentând pe lângă portrete și opere religioase și mitologice, natură moartă, peisaje și studii ale animalelor.

Datorită relațiilor politice și de familie strânse dintre Casele de Habsburg din Viena și Madrid, în secolul al XVII-lea, galeria de pictură a Muzeului de Artă din Viena este în posesia unei serii de portrete excepționale ale pictorului de la curtea Regelui Filip al IV-lea. În afară de portretul reginei Maria Teresa sau al Infantului Philipp Prosper, mai ales minunata serie de picturi înfățișând-o pe Infanta Margarita Teresa a devenit renumită în întreaga lume. Portetele care o înfățișează la vârsta de trei, cinci și opt ani au fost pictate pentru viitorul ei soț din Casa Habsburg.

Împrumuturi valoroase, printre care picturi de la National Gallery din Londra și de la Museo del Prado din Madrid, facilitează o privire diferențiată asupra viziunii artistice unice a lui Diego Velázquez. El însuși a studiat picturile din galeria regală de la Madrid, însă a studiat și operele altor pictori în călătoriile sale prin Italia.

Velázquez

28.10.2014-15.2.2015

Kunsthistorisches Museum Wien, Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien
www.khm.at

Velázquez, Infant Philipp Prosper (1657-1661), 1659

Velázquez, Infant Philipp Prosper (1657-1661), 1659
Vă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

© Kunsthistorisches Museum Wien

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links