By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 10/2014 Eurovision Song Contest 2015 la Viena


Decizia locului în care se va desfășura Eurovision Song Contest 2015 a fost luată. Viena este fericită să găzduiască cele două semifinale de pe 19 și 21.5.2015 și marea finală din 23.5.2015 care va avea loc în sala de concerte din Viena, Stadthalle. O veți putea asculta live pe Conchita Wurst, cu piesa „Rise Like A Phoenix“, cu care a câștigat ediția din 2014 de la Copenhaga.

Viena îndeplinește toate premisele, pentru a organiza concursul muzical Eurovision, în cele mai bune condiții. Aeroportul din Viena, Schwechat oferă zboruri directe în 177 de destinații în 69 de țări din întreaga lume. Cu City Airport Train (CAT), pasagerii liniilor aeriene ajung în 16 minute chiar în centrul orașului. În toamna 2014 se inaugurează și Gara Centrală din Viena un nod de transport internațional ultramodern. Viena dispune de o rețea publică de transport excelent dezvoltată, cu metrou, tren urban, autobuz și tramvai, cu o lungime totală de 1.044 km.

Vizitatorii orașului pot alege o cazare din 60.459  paturi de hotel în 428 de unități de cazare, 187 dintre acestea fiind hoteluri de patru și cinci stele. În rază de cinci kilometri în jurul sălii de concerte Stadthalle Viena se află 48.500 de paturi, toate accesibile cu mijloacele de transport în comun. Gastronomia vieneză poate fi încercată în 7.400 de localuri, dintre care 800 situate în centru. În plus, Viena are o experiență îndelungată cu evenimente de amploare precum Life Ball, Congresul Mondial despre SIDA, Congresul de radiologie sau Campionatul European EURO 2008, și se situează pe locul 3 conform statisticii International Congress and Convention Association (ICCA).

Nu în ultimul rând, Viena este o metropolă internațională a culturii, muzicii și lifestyle-ului. În Viena, peste 10.000 de iubitori ai concertelor de muzică clasică pot asculta concerte live în fiecare seară. Calendarul concertelor  numără peste 15.000 de evenimente pe an,  de toate genurile și mărimile. Cea mai recentă confirmare a renumelui internațional al Vienei ca metropolă culturală este clasamentul „Best-of“ publicat în 2014, de ghidul online „GayCities.com“. Cititorii acestuia au ales Viena  pe primul loc din 223 de orașe, la categoria „Culture Hub“

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links