By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 10/2014 VIDEÓ: Karácsony Bécsben


Download Video (MP4, 95 MB)

2014 novemberétől nyílnak meg Bécsben a város legszebb terein található adventi és karácsonyi vásárok. 2013-ban 21 nagy és állandó adventi vásár, valamint több mint 1100 vásári stand várta az érdeklődőket a Bécsi Vásári Hivatal statisztikái szerint. Ehhez jönnek még az időszakos karácsonyi vásárok, valamint a számtalan parányi és bájos adventi vásár, jótékonysági stand és puncsárus. A legnagyobb és a legismertebb a Városháza téren található Bécsi Karácsonyi Vásár és Adventi Varázslat, amely kereken 150 standdal, „valódi” kis Jézussal és gyermekek számára kialakított barkácsműhellyel várja a látogatókat. A kézműves tárgyak, a hagyományőrzés és az adventi zene áll a Freyungon található Óbécsi karácsonyi vásár és az Am Hof adventi vásár középpontjában.

A Stephansplatzon található karácsonyi vásár 2014-ben immár második alkalommal kerül megrendezésre. A hangulatos vásár az impozáns Szent István-székesegyház lábánál kínál művészi kézműves tárgyakat. Szintén a művészi kivitelezésű kézműves termékekre koncentrál a Károly-templom előtt található kézműves vásár, ahol a gyermekek egy szalmadombon tombolhatják ki magukat. A spittelbergi karácsonyi vásár romantikus utcácskáival csábít hangulatos kikapcsolódásra, ezzel szemben a Schönbrunni kastély és a Belvedere kastély előtt, valamint a Mária Terézia téren található karácsonyi falu császári pompával kápráztatja el a látogatókat. A Duna-csatorna partján található Stilwerk dizájncenterben „ajándékozz dizájnt” mottóval várják az érdeklődőket, akárcsak a Múzeumi Negyedben található „Karácsonyi Negyed” alkalmával. Akinek ez már túl karácsonyi lenne, az november elejétől a „Tél a Múzeumi Negyedben elnevezésű rendezvénysorozat alkalmával modern dj dallamokra ihat egy pohár puncsot vagy jégtekézhet a barátaival.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links