By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 10/2014 Eurovíziós Dalfesztivál 2015 – Bécs


Megszületett a döntés a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál helyszínéről. Bécs városa pedig rendkívül örül annak a ténynek, miszerint a két elődöntőt 2015. május 19-én és 21-én, valamint a 2015. május 23-i döntőt is a Bécsi Városi Csarnokban rendezik majd. Egészen biztosan a helyszínen lesz Conchita Wurst is, aki 2014-ben Koppenhágában a „Rise Like A Phoenix” című dalával megnyerte Ausztriának a nemzetközi dalfesztivált.

Bécsben minden feltétel adott, hogy egy olyan nagyszabású rendezvényt, mint az Eurovíziós Dalfesztivál, tökéletesen bonyolítsanak le. A Bécs-Schwechat repülőtér 177 célállomásra kínál közvetlen járatot a világ 69 különböző országába. A City Airport Train (CAT) segítségével a repülővel érkező látogatók mindössze 16 perc alatt a városközpontban lehetnek. A 2014 őszén pedig az új Bécsi Főpályaudvarral egy ultramodern nemzetközi közlekedési csomópont is megnyitja kapuit Bécs szívében. Bécs emellett kitűnő és megbízható tömegközlekedési hálózattal rendelkezik. A metró-, gyorsvasút-, busz- és villamoshálózat hossza összesen 1044 kilométer.

A Bécsbe látogatók összesen 60 459 szállodaágy és 428 különböző szálloda közül válogathatnak. Ebből 187 négy- és ötcsillagos szálláshely. A Bécsi Városi Csarnok öt kilométeres körzetében 48 500 vendégágy áll rendelkezésre, amelyek mindegyike könnyedén elérhető. A bécsi gasztronómiai élet 7400 étteremmel büszkélkedhet, ebből 800 a közvetlen belvárosban található. Bécs emellett több éves tapasztalattal rendelkezik a nagyszabású rendezvények szervezése és lebonyolítása területén, köszönhetően a Life Ballnak, az AIDS Világkongresszusnak, a Radiológiai Kongresszusnak vagy a 2008-as Futball Európa-bajnokságnak. Az osztrák főváros a Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetségének (ICCA) statisztikái alapján az előkelő 3. helyet foglalja el a legnépszerűbb városok rangsorában.

Nem utolsósorban pedig Bécs nemzetközileg is elismert kulturális és zenei központ. Bécsben minden este 10 000 zenekedvelő hallgat élőben klasszikus zenét, a koncertnaptár egy évben több mint 15 000 különféle méretű és műfajú rendezvénnyel büszkélkedhet. A legújabb megerősítése annak a ténynek, hogy Bécs egyedülálló és nemzetközi léptékű kulturális metropolis, a „GayCities.com” online útikalauz 2014-ben felállított „Best-of” rangsora volt: a portál olvasóközönsége a „Culture Hub” kategóriában 223 város közül Bécset választotta a legjobbnak.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links