By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 09 / 2014 Muziekfestival Waves Vienna


Vienna Waves is een showcase-festival met als doel om samen met gevestigde muzikanten, nieuwe en jonge bands onder de internationale aandacht te brengen. Het festivalticket biedt de mogelijkheid om podia te bezoeken tussen het centrum en het Donaukanaal waar muzikanten van zowel alternatieve, elektronische rock en club muziek optreden. Gastlanden van 2014 zijn Nederland en Kroatië.

Het festival wordt al op 1 oktober 2014 afgetrapt met een concert van de Australische Scott Matthew in het Wiener Konzerthaus. Het succesvolle duo First Aid Kid lanceert het nieuwe album ‘Stay Gold’ tijdens hun Europese tournee. Verder zijn er acts van onder andere Julia Marcell uit Polen, Fesch uit Oostenrijk, Go go Berlin uit Denemarken, Tenfold Rabbit uit Estland en The Town Heroes uit Canada. De uit Utrecht afkomstige David Douglas – bekend van zijn debuutalbum Moon Observations – verzorgt een gastoptreden. De Vienna Waves Music Conference is onderdeel van het festival en bestaat uit lezingen, panel discussies en workshops. Het programma is samengesteld rondom het overkoepelende thema ‘East Meets West’.

Waves Vienna

2 t/m 5 oktober 2014, Kick-off 1-10 2014

www.wavesvienna.com

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links