By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 09 / 2014 Bakkerwinkels zoals je die in Nederland niet ziet


De biologische bakker Gragger heeft zich in het centrum gevestigd. De winkelruimte is stijlvol ontworpen en ingericht met natuurlijke materialen, zoals eiken en leisteen. In de bakkerij in de Spiegelgasse worden broden in de houtoven gebakken. Spelt volkorenbrood,  kaasstengels en knapperig stokbrood, het aanbod is gevarieerd. Basis is altijd de natuurlijke zuurdesem en het weglaten van enige bakmixen en rijsmiddelen. Tijdens de lunch worden bij Gragger soepen, stoofpotten of salades met brood geserveerd. Naast de winkel in het centrum, zit er nu ook een winkel in het 7e district.

Bij Joseph in de Nagelstrasse staan klanten vaak in de rij. Deze bakker verkoopt enkel brood van Demeter graan – geproduceerd door biodynamische landbouw. Naast klassiekers zoals het oude Weense huisbrood of Handsemmerln zijn specialiteiten zoals biologische rogge brood met honing en lavendel. Bakkerij Joseph levert ook aan uitstekende Weense restaurants en delicatessenwinkels. In 2015 opent een filiaal met bijbehorende bistro en patisserie in de Hauptstrasse in het 3e district.

Ook aan de Hauptstrasse, maar een stukje verderop, is sinds 2014 de bakkerij en bistro Ströck Feierabend gevestigd. Zoals de naam al doet vermoeden is het moderne restaurant met terras van ‘Feierabend’ een bistro, door de week geopend vanaf 16.00 uur en in het weekend van 07.00 tot middernacht. Bakkerij Felzl heeft het aantal locaties tot drie uitgebreid. Daar kan men genieten van Italiaanse brood, Illy koffie en een ontbijt in het weekend.

  • Joseph Brotboutique, Naglergasse 9, + Joseph Bäckerei, Patisserie + Bistro, Landstraßer Hauptstrasse 4, www.joseph.co.at
  • Gragger & Cie Holzofenbäckerei, Spiegelgasse 23, + Siebensterngasse 25, www.gragger-cie.at
  • Ströck Feierabend, Landstraßer Hauptstraße 82, www.stroeck-feierabend.at
  • Felzl, Schottenfeldgasse 88 + Kaiserstraße 51-53, Pilgramgasse 24, www.felzl.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links