By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 09 / 2014 VIDEO: Kerst in Wenen


Download Video (MP4, 95 MB)

Medio november 2014 openen de eerste advents- en kerstmarkten weer op de mooiste pleinen van Wenen. De stad telt maar liefst 21 grote en permanente kerstmarkten met gezamenlijk meer dan 1.100 kraampjes (telling 2013). Daarnaast nog vele kleine en tijdelijke kerstmarkten, liefdadigheidskraampjes en verkooppunten van glühwein. De grootste en waarschijnlijk meest bekendste markt, is de Wiener Christkindlmarkt en de Magie van de Advent op het Rathausplatz met zo’n 150 kramen, een ‘echte’ kerststal en een ambachtelijke werkplaats voor kinderen. Voor echt vakmanschap, traditie en Adventmuziek gaat men naar de Altwiener Christkindlmarkt op de Freyung en de Adventmarkt am Hof.

De kerstmarkt op de Stephansplatz wordt in 2014 voor de tweede keer gehouden en worden er allerlei ambachtswerken en kunstvoorwerpen aan de voet van de imposante Stephansdomkerk tentoongesteld. Voor artistieke en ambachtelijke producten gaat men naar de Karlskirche, waar ook kinderen zich uitstekend kunnen vermaken in een strolandschap.

De kerstmarkt in Spittelberg scoort met zijn romantische smalle straatjes, de kerstdorpjes voor het Schloss Schönbrunn, de Belvedere en Maria Theresien-Platz met zijn indrukwekkende keizerlijke landschap. In het Design centrum ‘Stilwerk’ aan het Donaukanaal is het motto ‘design’, evenals voor de kerstmarkt in het Museumkwartier. Ook kan men in deze periode in het Museumkwartier genieten van glühwein, een curlingbaan en verschillende Dj’s.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links