By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 09 / 2014 Nieuwe Weense modezaken


Zachte en vloeiende collecties gemaakt van zijde en jersey zijn de kenmerken van Christiane Gruber die samen met onder andere Raf Simons en Viktor & Rolf aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen studeerde. Alle kledingstukken van hun label Awareness & Consciousness ondergaan een speciale bleek- en verftechniek.  Sinds kort zijn de collecties, waaronder ook kinderkleding, te verkrijgen via haar nieuwe winkel ‘A & C Store’ in de Lindengasse in het 7e district.

Ook een afgestudeerde ontwerper aan de Universiteit voor de Toegepaste Kunsten, is Franziska Fürpass, die samen met beeldend kunstenaar Sia Kermani ontwerpt onder het label Femme Maison. Hun ontwerpen worden gekenmerkt door de zelf gekozen bewoording van ‘ruwe elegantie’ en bestaat uit exclusieve materialen en innovatieve verwerkingsmethoden. Vanaf oktober 2014 is Femme Maison verkrijgbaar in het trendy winkelgebied Servitenviertel in het 9e district.

Meshit is het label van de jonge Weense ontwerpers Ida Steixner en Lena Kampf. Het tweetal richtte het merk op in 2010, nadat zij afstudeerden aan de Hetzendorf modevakschool in Wenen. Het jaar daarop werd één van de collecties opgenomen in het aanbod van de Britse modeketen Topshop. De lijn is nu ook te koop in de eigen winkel in het 7e district.

De Oostenrijkse ontwerper Eva Poleschinski richtte in 2008 het modelabel El Anoui op en haar ontwerpen zijn inmiddels al te vinden in tijdschriften als Vogue, Elle en Madame. Poleschinski’s nieuwe Up Store Vienna en de studio bevinden zich in een klassiek oud Weens gebouw in een zijstraat van de Mariahilfer Straβe.

De in Rusland geboren ontwerper Lena Kvadrat, die al een aantal jaar voor het label Art Point ontwerpt, heeft al een winkel de Neubaugasse 35 en opende onlangs een filiaal in het centrum.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links